Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

EASY recept na zeleninové karbonátky

Recepty / 26. 3. 2024

Jedlá zo zeleniny sú dôležitou súčasťou vyváženého jedálnička. Hoci väčšina ľudí zeleninu konzumuje najmä v polievkach alebo ako prílohu či v podobe šalátov, zeleninové jedlá môže byť omnoho pestrejšie. Neveríte? Vyskúšajte náš rýchly EASY recept na zeleninové karbonátky so syrom feta.

EASY recept na zeleninové karbonátky

Rýchle a chutné zeleninové jedlo

Viete, koľko ovocia a zeleniny by mal denne zjesť dospelý človek? Je to až 400 gramov. Ovocie odporúčame konzumovať najmä doobeda – sacharidy obsiahnuté v ovocí vám dodajú energiu. Zelenina by mala byť súčasťou každého hlavného jedla. Je bohatým zdrojom najrôznejších zdraviu prospešných látok – vitamínov, minerálov, antioxidantov či vlákniny.

Medzi výhody zeleniny patrí aj jej nízka kalorická hodnota. Práve vďaka obsahu kalórií je súčasťou mnohých diétnych jedálničkov. Na to, aby ste schudli, však nemusíte jesť iba šaláty. Jedlo zo zeleniny má mnoho podôb. Jedným z nich sú aj zeleninové karbonátky.

zeleninové jedlo ako súčasť zdravého jedálničku, šalát s quinoou na tanieri - EASYDIET krabičková diéta

Recept na zeleninové fašírky

Príprava zeleninových karbonátok je rýchla a jednoduchá. Stačí vám len niekoľko surovín, z ktorých za pár minút pripravíte toto chutné zeleninové jedlo.

  • 1 zemiak
  • 1 cuketa
  • 2 mrkvy
  • 1 farebná paprika
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • Čerstvé bylinky
  • Orechová múka
  • Soľ, korenie
  • Syr feta

*Zeleninu v recepte môžete obmeniť podľa sezónnosti alebo chuti. My máme radi aj verziu s cviklou alebo petržlenom.

**Z týchto surovín vám vyjde približne 10 kúskov zeleninových fašírok.

príprava zeleninových karbonátok podľa EASYDIET receptu - nastrúhaná zelenina s orechovou múkou

Zeleninové karbonátky – príprava

Zeleninu očistite a nastrúhajte. Nastrúhanú zeleninu zmiešajte v miske s nadrobno nasekanou šalotkou, cesnakom a bylinkami. Ochuťte soľou a korením. Pridajte orechovú múku - toľko, aby zmes bola vláčna, ale zároveň sa nerozpadávala.

Na plech položte papier na pečenie. Vytvarujte fašírky. Na vrch pridajte kúsky Feta syra. Vložte do vyhriatej rúry a pečte do zlatista - približne na 180 stupňov asi 20 minút.

zeleninové fašírky s humnusom podľa receptu EASYDIET - krabičková diéta

S čím podávať zeleninové karbonátky

K zeleninovým fašírkam môžete zvoliť rôzne prílohy. Výborne chutia s humnusom, zeleninovým pyré alebo čerstvo pripraveným šalátom, napr. so strukovinami, quinoou alebo kuskusom. Na Veľkú noc si ich môžete dať aj so zemiakovým šalátom :). Ak máte radi hamburger, vyskúšajte namiesto klasickej mäsovej fašírky tento karbonátok.

Dobrú chuť.

CHUDNUTIE MÔŽE BYŤ AJ JEDNODUCHÉ

5 jedál denne. Žiadne nakupovanie, varenie ani zdĺhavé umývanie! Stačí otvoriť, zjesť a počkať, kým sa dostaví výsledok.

facebook-icon