Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Účinky ovocných a zeleninových štiav

Rady pre zdravie / 4. 12. 2018

Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy predstavujú nesmierne účinný kokteil vitamínov a minerálov. Pokiaľ si chcete vyrobiť svoj vlastný elixír života, nebojte sa experimentovať. Najskôr sa ale pozrite na to, čo všetko čerstvá šťava dokáže.

Účinky ovocných a zeleninových štiav

Jablčná šťava

Jablká znižujú krvný tlak, hladinu cholesterolu a krvných tukov, posilňujú imunitný systém, srdce a krvný obeh, stabilizujú hladinu cukru v krvi a posilňujú cievy. Sú bohaté na draslík, ktorý pomáha s hospodárením vody, podporuje funkciu obličiek a činnosť svalov...

Jablčná šťava obsahuje vlákninu, ktorá znižuje hladinu cholesterolu a viaže na seba toxické látky (olovo a ortuť). Pomáha pri zápche a povzbudzuje činnosť čreva, pokiaľ sa pije ráno nalačno.

POMARANČOVÁ ŠŤAVA

Pomaranče všeobecne podporujú látkovú premenu v bunkách, odstraňujú nedostatok sústredenia, aktivujú všetky telesné žľazy, posilňujú libido a potenciu, posilňujú imunitný systém a krvotvorbu a zlepšujú vzhľad vlasov.

Pomarančová šťava sa hodí k očistnej kúre, pomáha pri prekyslení organizmu. Je bohatá na draslík, vápnik, horčík a vysoký obsah vitamínov A, B, C. V neposlednej rade patrí k dobrým zdrojom selénu, ktorý je silný antioxidant.

GRAPEFRUITOVÁ ŠŤAVA

Grapefruitová šťava má, podobne ako pomarančová šťava, silné alkalické účinky, čistí krv od jedovatých kyslých látok. Tiež pomáha pri rozpustení anorganického vápnika, napr. pri artritíde. Obsahuje draslík a vitamín C. Dužina je bohatá na bioflavonoidy zvyšujúce účinnosť vitamínu C. Obsahuje tiež veľké množstvo kyseliny listovej a podporuje trávenie.

Jej enzýmy povzbudzujú látkovú výmenu, pomáhajú pri ochoreniach žíl, kŕčových žilách, hemoroidoch, posilňujú imunitný systém, podporujú produkciu hormónov, preventívne pôsobí proti infekciám a nachladnutiam.

Súčasne čistí črevá a stabilizuje črevnú flóru, aktivuje látkovú premenu v bunkách a rast buniek, podporuje trávenie.

ANANÁSOVÁ ŠŤAVA

Pomáha čistiť a pôsobí močopudne. Zlepšuje prekrvovanie, znižuje krvný tlak, pôsobí protizápalovo, uvoľňuje svalové napätie a kŕče. Odvodňuje a odbúrava, pomáha pri črevných poruchách. Je bohatá na draslík, vápnik, sodík, B 12 a všetky E vitamíny.

MRKVOVÁ ŠŤAVA

Mrkva obsahuje veľké množstvo betakaroténu, ktorý prispieva k normalizácií všetkých telesných funkcií, je najlepším zdrojom vitamínu A. Obsahuje tiež vitamíny B, C, D, E, K a selén, prvok odvádzajúci z tela voľné radikály.

Podporuje trávenie, pôsobí proti hemoroidom, zvyšuje odolnosť proti infekciám. Šťava z mrkvy podporuje zrak a dýchacie orgány. Pomáha udržovať zdravé zuby a kosti. Chráni nervový systém a je vhodná pri očistách pečene.

Súčasne chráni proti voľným radikálom, posilňuje sliznicu, aktivuje látkovú premenu v bunkách, zastavuje proces starnutia, podporuje rast vlasov, nechtov a stará sa o peknú pleť, posilňuje telesnú imunitu, srdce a krvný obeh.

ŠŤAVA Z ČERVENEJ REPY

Podporuje tvorbu červených krviniek, celkovo posilňuje organizmus, čistí krv, má vynikajúce čistiace účinky pre črevá, obličky a žlčník, povzbudzuje činnosť lymfatického systému a je vhodná podpora v období klimaktéria.

Nie je vhodné piť naraz viac než 200 ml, jej silno čistiaci účinok môže spôsobiť nevoľnosť.

KAPUSTOVÁ ŠŤAVA

Pomáha pri zápche a tým podporuje i kálium pleti. Šťava z kapusty podporuje liečbu vredov, čistí organizmus. Kapusta čistí zažívací trakt, obsahuje vitamín C, chlór, jód, síru.

Nevýhodou pri pití kapustnej šťavy je plynatosť.

UHORKOVÁ ŠŤAVA

Čistí pleť, stabilizuje krvný tlak, pomáha pri zápaloch ďasien a je silne zásadotvorná.

ZEMIAKOVÁ ŠŤAVA

Podporuje liečbu dny a pomáha pri žalúdočných ťažkostiach. Pri príprave nápoja je vhodné ju kombinovať s mrkvou a zelerom.

HRUŠKOVÁ ŠŤAVA

Tento prirodzený zdroj vláknin detoxikuje a odvodňuje (má močopudné účinky).

MELÓNOVÁ ŠŤAVA

Melónová šťava je mimoriadne zásadotvorná, podporuje liečbu porúch obličiek. Okrem iného obsahuje vitamín A, C a foláty.

ŠŤAVNATÁ AKCIA NA ODŠTAVOVAČE ZNAČKY CATLER PRE KLIENTOV EDIÉTY

Odšťavovač značky Catler JE 4010 + darček sada nožov Scanpan a doska na krájanie. Akcia platí do konca augusta 2013 vo všetkých 20. kamenných predajní Planeo Elektro na Slovensku. Pri nákupe požiadajte o darček od eDiéty alebo si vytlačte kupón nižšie..

Značka CATLER je synonymom prepojenia najmodernejšej technológie a skvelého vzhľadu. Elegantný dizajn všetkých produktov sa vyznačuje vznešenou jednoduchosťou tvarov a výberom exkluzívnych materiálov, v ktorých hrá prím predovšetkým ušľachtilý brúsený kov a nerez.

CATLER je priamo stvorený pre moderné kuchyne, kde sa stále častejšie uplatňujú nové trendy a technológie - tieto spotrebiče pracujú po naprogramovaní takmer sami, komunikujú s Vami pomocou inteligentných displejov a ich obsluha je úplne jednoduchá.

Pri vývoji všetkých výrobkov je kladený dôraz predovšetkým na bezpečnosť, zdravú a rýchlu prípravu pokrmov a v neposlednom rade aj na ľahkú údržbu.

Odšťavovač značky Catler JE 4010 + darček edieta

VYBER SI PROGRAM STRAVOVANIA

Detox Štart 3 dni

Detox Štart 3 dni

Občas je vhodné pomôcť tráveniu a zaradiť ľahšiu stravu. Tento trojdňový program odľahčí vaše trávenie a naštartuje proces chudnutia. Začnite cestu za svojim vytúženým cieľom s programom DETOX ŠTART.

od 19,90 € /deň
Detox Ideál 7 dní

Detox Ideál 7 dní

7 dňový detoxikačný program vás naštartuje po akomkoľvek zaťažkávacom období. Je ideálny po sviatočných prejedaniach aj sezóne letných grilovačiek či ako jarná a jesenná detoxikácia organizmu. DETOX IDEÁL vám pomôže behom 7 dní odľahčiť trávenie a naštartuje váš metabolizmus.

od 19,90 € /deň
Džúsový detox Profík

Džúsový detox Profík

Džúsový detox je tekutá očistná kúra. Môže trvať iba deň alebo aj niekoľko mesiacov. Odstraňuje následky stresu aj nahromadených toxínov a pôsobí regeneračne. Je to najlepší a najbezpečnejší spôsob detoxikácie organizmu. Spôsob, ako si udržať a obnoviť energiu. Ak ste citlivý na cukor alebo hľadáte našu najalkalickejšiu očistu, zvoľte si Profíka - obsahuje najviac zelených džúsov.

od 45,00 € /deň

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon