Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

FAREBNÉ CUKINY S MARINOVANÝM TOFU

Recepty / 9. 7. 2021

Cuketa je našim favoritom každé leto. Veď prečo aj nie? Minimum kalórii, skvelá chuť aj všestranné využitie - to samozrejme znamená, že tu máme ďalší recept, tentokrát s marinovaným tofu, ktoré jemná chuť cukety výborne dopĺňa. Dobrú chuť!

FAREBNÉ CUKINY S MARINOVANÝM TOFU

Čo budeme potrebovať:

  • 300 g cukín (zelené a žlté)
  • 100 g marinovaného tofu
  • 1 zväzok bazalkových lístkov / 1 ČL sušenej bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku, pokrájané
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 bobkový list
  • 1 PL šťava z citróna
  • 50 ml olivového oleja

Postup:

Tofu aj cukiny pokrájame na kúsky približne rovnakej veľkosti. Bazalku natrháme na menšie kúsky. Na oleji prudko opečieme pokrájané tofu, potom pridáme cesnak, miešame a po minútke pridáme cukiny a bobkový list, posolíme a okoreníme. Opekáme za stáleho miešania či nadhadzovania asi 3 minúty. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu.

cuketa, tofu, bazalka, cesnak, koreninynakrájané tofu, cuketa, bazalka, koreninyTofu s farebnými cuketami
facebook-icon