Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Bravčové karé na smotane s jablkami

Recepty / 28. 4. 2021

Bravčové karé je mäso s relatívne nízkym množstvom tuku (najmä jeho stredná a zadná časť) a obsahuje tak výrazne menej kalórií (i cholesterolu) ako napríklad mnohé iné druhy bravčového mäsa. So správnym receptom z neho navyše získate veľmi šťavnatý a chutný pokrm.

Bravčové karé na smotane s jablkami

Čo budeme potrebovať

Na 4 porcie

  • 600g bravčového karé
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 50g múky na poprášenie
  • soľ a mleté korenie
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 250 ml jablkovej šťavy
  • 1 jablko
  • 480g zemiakov
  • 3PL oleja
  • soľ

Postup

Mäso nasolíme a potrieme pretlačeným cesnakom, okoreníme a poprášime z oboch strán múkou. Na panvici na oleji sprudka opečieme z oboch strán tak, aby sa mäso zatiahlo a preložíme ho do hrnca na pečenie. Zalejeme smotanou a jablkovou šťavou a navrch položíme kolieska ošúpaného jablka. Prikryjeme a pečieme na 200st C 45 minút. Potom odokryjeme a necháme šťavu zredukovať asi 10-15 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.

rezne z bravčového karé, zemiaky, jablko, cesnak, koreninyzemiaky, jablko, bravčové karéBravčové karé s jablkami v zapekacej miseBravčové karé na smotane s jablkami - EASYDIET recept
facebook-icon