Váš osobný kuchár už viac ako 13 rokov
Karfiol dokáže naozaj výborne nahradiť ryžu. Prečo? Pretože okrem skvelej chuti prináša aj množstvo vitamínov a zároveň obsahuje menej sacharidov a teda aj kalórií. Skvelá voľba pre každého, kto hľadá ľahkú a výživnú zdravú večeru!
Mäso očistíme a nakrájame na kocky o veľkosti asi 1x1 cm. V miske zmiešame 1PL sójovej omáčky a sezamový olej. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Dobre premiešame a po pár minútach pridáme mrkvu nakrájanú na kúsky. Karfiol očistme a dáme do mixéra, rozmixujeme na malé kúsky, o veľkosti ryže. Pridáme na panvicu s mrkvou a orestujeme. Zeleninovú zmes predožíme na tanier a na panvici na silnom plameni orestujeme sviečkovú. Necháme rýchlo zatiahnuť, znížime plameň a 2 min ešte restujeme. Mäso preložíme k zelenine. Vajíčka si v miske a vyšľaháme, a na panvici pripravíme prepečenú pražrnicu. Následne k nej pridáme zeleninu, sviečkovú, hrášok, zvyšok oleja a sójovej omáčky, dobre premiešame a ečte krátko orestujeme. Podávame s ryžou a posypané vňaťkou cibuľky.