Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Zapekaný baklažán

Recepty / 6. 7. 2021

Zapečený baklažán s mozzarellou, rajčinami a parmezánom vyzerá pri troche snahy ako skutočne luxusný pokrm, ideálny ako ľahká zdravá večera počas horúcich letných dní.

Zapekaný baklažán

Čo budeme potrebovať:

Na 3 porcie

  • 3 baklažány
  • 1 ks mozzarelly  
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 20 ks čerstvých lístkov bazalky
  • 1 ČL sušeného oregano
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • 100 ml olivového oleja

Postup:

Baklažány umyjeme, utrieme, odrežeme stonky a nakrájame na kolieska o hrúbke cca 4-5 mm. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a posolíme. Pečieme v rúre na 200°C asi 10 minút. Paradajky zbavíme jadrovníka a nakrájame ich na kolieska o hrúbke asi 2-3 mm. Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Keď opečené baklažány vychladnú, posypeme ich jemne nastrúhaným parmezánom a trochou oregana. Jednu tretinu koliesok baklažánov potrieme troškou cesnaku. Posolíme, preložíme paradajkou a kolieskom mozzarelly. Potom to celé zopakujeme ešte raz (čiže baklažán-parmezán-paradajka-mozzarella-baklažán-parmezán...) a celé to zavŕšime ďalším baklažánom, mozzarellou, oreganom a parmezánom.  Vzniknuté “veže” vložíme do rúry rozohriatej na 180°C na 30 minút.

maslo, parmezán, paradajky, baklažán, koreninysuroviny na prípravu zapekaného baklažánuzapekaný baklažán na plechu podľa originálneho EASYDIET receptuZapekaný baklažán servírovaný na tanieri - zdravý EASYDIET recept
facebook-icon