Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Veľkonočná špecialita - Nákyp s mäsom a cuketou

Recepty / 29. 3. 2021

Ako prežiť Veľkú noc bez ujmy na postave? Stačí ak zopár receptov nahradíš novými, kaloricky prijateľnejšími alternatívami. Napríklad tento nákyp s údeným mäsom, cuketou a baklažánom. Je úplne bez múky, za to však oplýva skvelou chuťou a pripraviť ho je hračka, takže chuť na majonézový či cestovinový šalát zaženieš ako nič.

Veľkonočná špecialita - Nákyp s mäsom a cuketou

Čo budeme potrebovať

  • 2 ks cukety
  • 1 ks baklažán
  • 250 g eidamu
  • 250 g údeného mäsa (krkovička)
  • 50 ml oleja (slnečnicový)
  • 20 g cesnaku medvedieho (alebo 2 strúčiky pretlačené)
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 8 vajec z toho 4 uvarené na tvrdo
  • 500 ml kyslej smotany
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 1 PL majoránky
  • ½ PL tymiánu

Postup

Smotanu zmiešame so 4 vajciami, koreninami a soľou. Syr postrúhame nahrubo. Mäso si nakrájame na rezančeky. Cuketu a baklažán nastrúhame na tenké plátky alebo nahrubo na strúhadle. Osolíme ich aby pustili vodu. Zeleninu vyžmýkame od vody a suchú preložíme na vymastený plech vysypaný napríklad mandľovou múkou. Potom posypeme časťou nastrúhaného syra. Prikryjeme údeným mäsom a lístkami cesnaku, prelejeme smotanovou zmesou a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov alebo do zlatista.

syr, šunka, vajíčka, cuketa

syr, šunka, vajíčka, cuketa

nákyp s mäsom a cuketou v plechu, dip v miske

nákyp s mäsom a cuketou EASYDIET recept

facebook-icon