Vitajte
Ako prežiť Veľkú noc bez ujmy na postave? Stačí ak zopár receptov nahradíš novými, kaloricky prijateľnejšími alternatívami. Napríklad tento nákyp s údeným mäsom, cuketou a baklažánom. Je úplne bez múky, za to však oplýva skvelou chuťou a pripraviť ho je hračka, takže chuť na majonézový či cestovinový šalát zaženieš ako nič.
Smotanu zmiešame so 4 vajciami, koreninami a soľou. Syr postrúhame nahrubo. Mäso si nakrájame na rezančeky. Cuketu a baklažán nastrúhame na tenké plátky alebo nahrubo na strúhadle. Osolíme ich aby pustili vodu. Zeleninu vyžmýkame od vody a suchú preložíme na vymastený plech vysypaný napríklad mandľovou múkou. Potom posypeme časťou nastrúhaného syra. Prikryjeme údeným mäsom a lístkami cesnaku, prelejeme smotanovou zmesou a posypeme zvyšným syrom. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov alebo do zlatista.