Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.

Košík je prázdny

Morčacia roláda na florentínsky spôsob

Recepty / 10. 9. 2019

Morčacie mäso má nízky obsah tuku, je ľahko stráviteľné, nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach a je vhodné pre osoby s cievnymi a srdcovými problémami. Morčací tuk má priaznivé zloženie.

Morčacia roláda na florentínsky spôsob

Obsah

Čo potrebujeme:

Na 4 porcie

  • 900g morčacích pŕs vcelku
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 zväzok byliniek: šalvia, tymián, rozmarín, pažítka (15g)
  • soľ a korenie
  • 2PL oleja na opečenie rolády
  • 30g prerastenej slaninky 
  • 8 cherry paradajok na dozdobenie

Príloha:

  • 250 zelená šošovica
  • 250 červená šošovica
  • 50g špenátových listov
  • 2PL olivového oleja
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 1ČL medu alebo cukru
  • petržlenová vňať
  • prípadne 50g varenej kukurice

Postup

Morčacie prsia rozrežeme na čo najväčšiu plochu, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, posypeme bylinkami, zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátom. Posolíme aj vrch rolády a prudko ju opečieme, krátko zo všetkých strán na panvici. Potom roládu preložíme na plech s 200ml vody, pokrájanou slaninou a ak nám zvýšili bylinky a strúčiky cesnaku, pridáme ich do pekáča. Prekryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odokryjeme a dopekáme asi 15 minút alebo do mäkka. 

Šošovicu uvaríme al dente, každú zvlášť. Petržlenovú vňať posekáme nahrubo. V pohári rozmiešame soľ, med, olej a citrónovú šťavu a zalejeme ňou šalát. Listy špenátu sparíme a pridáme k šošovici. Hotové mäso krájame na plátky, položíme ho na šalát a dozdobíme paradajkami. Ak chceme, pridáme do šalátu aj kukuricu.

morčacie mäso s bylinkami na doske

morčacie mäso, paradajky, slanina, šošovica, červená šošovica, čerstvý špenát, bylinky

morčacia roláda na plechu, cherry paradajky, čerstvý špenát, červená šošovica, šošovica

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

arrow-up