Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Morčacie mäso má nízky obsah tuku, je ľahko stráviteľné, nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach a je vhodné pre osoby s cievnymi a srdcovými problémami. Morčací tuk má priaznivé zloženie.
Na 4 porcie
Príloha:
Morčacie prsia rozrežeme na čo najväčšiu plochu, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, posypeme bylinkami, zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátom. Posolíme aj vrch rolády a prudko ju opečieme, krátko zo všetkých strán na panvici. Potom roládu preložíme na plech s 200ml vody, pokrájanou slaninou a ak nám zvýšili bylinky a strúčiky cesnaku, pridáme ich do pekáča. Prekryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odokryjeme a dopekáme asi 15 minút alebo do mäkka.
Šošovicu uvaríme al dente, každú zvlášť. Petržlenovú vňať posekáme nahrubo. V pohári rozmiešame soľ, med, olej a citrónovú šťavu a zalejeme ňou šalát. Listy špenátu sparíme a pridáme k šošovici. Hotové mäso krájame na plátky, položíme ho na šalát a dozdobíme paradajkami. Ak chceme, pridáme do šalátu aj kukuricu.