Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.

Košík je prázdny

Seitan Tabbouleh

12. 9. 2019

Recept pre každého milovníka dobrej kuchyne. Navyše zdravý, jednoduchý, a ideálny na aktuálne jesenné obdobie.

Seitan Tabbouleh

Obsah

Čo budeme potrebovať:

  • 300 g seitanu špeciál
  • 3 PL shoyu sójovej omáčky
  • 1-2 červené papriky nakrájané na kolieska
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku. nakrájaný
  • 1 PL posekaného oregána
  • ½ ČL tymiánu
  • 1 PL petržlenovej vňate
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 300 g tekvice hokkaido na plátky, prípadme cukina
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL paradajkového pretlaku
  • 3 PL oleja

Postup

Na rozpálený olej hodíme cibuľu a opekáme do sklovita, pridáme cesnak a seitan a a opekáme asi 10 minút za občasného miešania. Potom pridáme sójovú omáčku, oregáno, tymián, mletú aj krájanú papriku a mleté čierne korenie, podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme asi 20 minút na miernom ohni. Päť  minút pred dovarením pridáme pokrájané hokkaido. Podľa chuti môžeme pridať aj čili papričku. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s thajskou jasmínovou ryžou.

seitan, cherry paradajky, citrón, jarná cibuľka

tekvica, paprika, ryža, omáčky

ryža, nakrájaná paprika, koreniny, cesnak

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

arrow-up