Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Seitan Tabbouleh

Recepty / 12. 9. 2019

Recept pre každého milovníka dobrej kuchyne. Navyše zdravý, jednoduchý, a ideálny na aktuálne jesenné obdobie.

Seitan Tabbouleh

Čo budeme potrebovať:

  • 300 g seitanu špeciál
  • 3 PL shoyu sójovej omáčky
  • 1-2 červené papriky nakrájané na kolieska
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku. nakrájaný
  • 1 PL posekaného oregána
  • ½ ČL tymiánu
  • 1 PL petržlenovej vňate
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 300 g tekvice hokkaido na plátky, prípadme cukina
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 1 ČL paradajkového pretlaku
  • 3 PL oleja

Postup

Na rozpálený olej hodíme cibuľu a opekáme do sklovita, pridáme cesnak a seitan a a opekáme asi 10 minút za občasného miešania. Potom pridáme sójovú omáčku, oregáno, tymián, mletú aj krájanú papriku a mleté čierne korenie, podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme asi 20 minút na miernom ohni. Päť  minút pred dovarením pridáme pokrájané hokkaido. Podľa chuti môžeme pridať aj čili papričku. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s thajskou jasmínovou ryžou.

seitan, cherry paradajky, citrón, jarná cibuľka

tekvica, paprika, ryža, omáčky

ryža, nakrájaná paprika, koreniny, cesnak

facebook-icon