Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Ryžová knedľa

Recepty / 2. 9. 2020

Z droždia, cukru a vody si pripravíme kvások a necháme nakynúť. V mise zmiešame múku, burizóny, soľ a vajce, pridáme kvások, premiešame a ..

Ryžová knedľa

Čo budeme potrebovať

  • 300 g ryžovej múky alebo jemnej ryžovej krupice
  • 1/2 ČL soľ
  • 50g ryžových burizónov
  • 1 vajce
  • 20g droždia
  • 1 ČL cukru
  • 250 ml teplej vody

Postup

Z droždia, cukru a vody si pripravíme kvások a necháme nakynúť. V mise zmiešame múku, burizóny, soľ a vajce, pridáme kvások, premiešame a necháme 20 min kysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme, rozdelíme na dve časti a mokrými rukami formujeme valce. Varíme v osolenej vode 7-10 minút

Dobrú chuť!

vajíčko, ryžové burizóny, ryžová múka

vajíčko, ryžové burizóny, ryžová múka

facebook-icon