Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Vegetariánsky kaviár s jazmínovou ryžou a mungom

Recepty / 25. 6. 2020

Nové recepty EASY PEASY pre krabičkovú diétu EASYDIET. Vychutnajte si zdravé, chutné a originálne recepty od kuchárskej elity. V kuchyni kraľuje Dandy Hrivňák.

Vegetariánsky kaviár s jazmínovou ryžou a mungom

Čo budeme potrebovať

  • 160 g mungo fazuľa 
  • 120 g beluga šošovica (vege kaviár)
  • 100 g cibula
  • 600 g jazmínová ryža
  • rímsky kmín, koriander, kurkuma, nové korenie, škorica, cukor, ml.korenie
  • olivový olej
  • petržlenová vňať

Postup

Uvaríme šošovicu aj fazuľu. Rovnako si uvaríme zvlášť ryžu. Na sucho opečieme rímsky kmín a koriander. Pridáme olivový olej, kurkumu, korenie, škoricu, cukor a ostatné korenia. Korenia opečieme a následne prisypeme uvarenú ryžu, mungo a beluga. Zmes ryže a strukovín nakoniec husto posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.Na ozdobenie : Cibuľku si nakrájame na krúžky a zľahka poprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji cibuľku opečieme do chrumkava.Podávame ryžu so strukovinami, ozdobené cibuľkou a ako prílohu dáme čerstvý zelený šalát.

facebook-icon