Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Pomoc, mám prekyslené telo!

Rady pre zdravie / 4. 12. 2018

Túžite schudnúť, ale kilá sa vás držia ako kliešť. Jedným z problémov môže byť prekyslené telo, v ktorom sa nahromadilo priveľa toxínov. Ak máte pocit, že vaša životná energia odišla na dovolenku a vo vašom tele sa usídlila únava, stres, bývate podráždená a nervózna, telo vám dáva najavo, že je prekyslené. A nečudujte sa, že sa vám aj napriek diéte a cvičeniu v chudnutí veľmi nedarí. Organizmus sa totiž snaží udržať si tuk, pretože ten je nevyhnutnou ochranou proti kyselinám...

Pomoc, mám prekyslené telo!

Keď mu pomôžete opäť nadobudnúť rovnováhu kyselín a zásad, tzv. acidobázickú rovnováhu, odmení sa vám vitalitou a zdravím. Navyše vám chudnutie pôjde ľahšie a s radosťou. Odborníci z vlastnej skúsenosti hovoria, že keď sa vám podarí eliminovať prekyslenie v tele, chudnutie pôjde doslova ako po masle.

Ako to funguje?

Hodnota pH krvi je 7,4, je teda mierne zásaditá. Nižšia hodnota organizmus prekysľuje a vyššia, naopak, vytvára zásadité prostredie. Žiaľ, potraviny u nás už dávno neobsahujú dostatok minerálnych látok, vďaka ktorým organizmus dokáže neutralizovať kyseliny prirodzeným spôsobom.

Preto je veľmi dôležitý správny výber toho čo jeme, spracovanie aj kombinácia potravín, ktoré si pripravíme na tanier. Telo sa neustále snaží vytvárať pre svoje fungovanie to najlepšie prostredie. Ak mu nedodáme kvalitné minerály v jedle a denne ho zaťažujeme nesprávnymi stravovacími návykmi, musí na neutralizáciu priveľkého množstva kyselín použiť minerály zo svojich zásob.

A vtedy začnú trpieť kosti, vlasy, zuby, pleť, nechty, stávame sa vyčerpané a cítime sa akosi zostarnuto. Ako z kola následkov prekyslenia von? Obmedzme alebo sa úplne vzdajme potravín, ktoré podporujú prekyslenie tela. Ktoré sú to? Najväčším tabu sú dobroty z bielej múky, s cukrom, s umelými sladidlami, či s čokoládou.

Zo svojho taniera vyhoďte aj všetky polotovary, fastfood, slané pochúťky, tavené a „plesnivé“ syry, údené mäso, džúsy a sladené nápoje. Opatrné buďte so štipľavými jedlami, kávou, čiernym čajom, sýtenou minerálkou.

Ako podporíme v tele rovnováhu?

A ktoré potraviny pomáhajú v tele udržiavať acidobázickú rovnováhu? Doprajte si zeleninové šaláty, ktoré obsahujú rajčiny, ľadový šalát, mrkvu, petržlen, zelenú fazuľku, cviklu, kel kapustu, karfiol, kaleráb, hrach, špenát, cuketu, brokolicu, baklažán.

Zamaškrťte si na ovocí, ako sú aktuálne čerešne, ríbezle, marhule, broskyne, černice, hrušky, ale aj exotický ananás či banány. Varte si dobroty zo zemiakov, ryže natural, morčacieho a hovädzieho mäska. Vyberajte si najmä ražný a grahamový chlieb, kyslú smotanu, biele jogurty.

Z olejov sú vynikajúce slnečnicový, ľanový, tekvicový. A čo piť? Ideálne sú zásadité pramenisté vody s nízkym obsahom minerálov, zelený a bylinkový čaj, čerstvé šťavy z ovocia a zeleniny, neperlivé minerálky, nepasterizované mlieko.

Doprajte si kvalitu

Aj jedlá vo vašej obľúbenej EasyDiet podporujú acidobázickú rovnováhu tela. Suroviny preto starostlivo vyberáme a kombinujeme. Ponúkame vám len čerstvé potraviny pripravované tým najšetrnejším spôsobom – na pare. Ideálnym programom pre všetkých ktorí potrebujú bojovať s prekyslením tela je náš program 28 dňového alebo 7 dňového detoxu.

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon