Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Tekvica je úžasne všestranná a zdravá zelenina. Môžeme ju pripraviť na sladko aj na slano, ako studený aj teplý pokrm. Navyše, z tekvice možno zužitkovať úplne všetko, teda listy, dužinu, jadierka i kôru. Ak vám teda tieto poklady rastú v záhrade, žiadnu časť z nich nevyhadzujte!
Na 4 porcie
NA DOMÁCU KORMA PASTU:
Najskôr si pripravíme domácu Korma pastu. Očistíme cesnak a zázvor. Na stredne rozohriatu panvicu dáme nasucho opiecť všetky semienka. Zľahka pár minút dozlatista a dovoňava opekáme, potom panvicu zložíme z ohňa. Opečené semianka a bylinky dáme do mažiara alebo do mixéra a rozmixujeme na prášok, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, olej, paradajkové pyré, nadrobno nakrájané chilli a nakoniec aj všety zvyšné suroviny - kokosvú múku, kurkumu, garam masala a ak je zmes príliš hustá/suchá aj trošku repkového oleja. Všetko spoločne vložíme do mixéra a rozmixujeme na hustú pasta.
Rúru predhrejeme na 240 °C. Do hlbokého plechu dáme cibuľu, tekvicu a zľahka polejeme korma pastou. Podlejeme vodou a prekryjeme alobalom, pečieme 10 minút.
Alobal odkryjeme, pridáme smotanu a šošovicu a pečieme ešte najmenej 10 minút. Posypeme nasekanými lástkami koriandra, mäty, mandľovými lupienkami nasucho opraženými na panvici a servírujeme.
Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!