Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Cuketový quiche

Recepty / 2. 7. 2021

Quiche predstavuje slaný koláč, ktorý môže byť pripravený na množstvo rôznych spôsobov. My sme dnes zvolili jeho cuketovú variantu, ktorá chutí rovnako dobre horúca (krátko po upečení), ako aj na druhý deň, už za studena.

Cuketový quiche

Čo budeme potrebovať

  • 20 g masla
  • 400 g kyslej smotany
  • 250 g tvarohu
  • 1 cibuľa, posekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pokrájané
  • 200 g póru, pokrájaného
  • tymián a petržlenová vňať, posekané
  • 150 g žltej cukety
  • 150 g zelenej cukety zelené
  • 1 menší fenikel, pokrájaný
  • 10 ks cherry paradajok
  • 60 g syra (napr. gouda)
  • 1 vajce
  • 1 bobkový list
  • soľ a korenie

Cesto:

  • 150 g mandľovej múky
  • 70 g pohánkovej múky
  • 100 g masla
  • štipky soli
  • 1 vajce

Postup

Z mandľovej a pohánkovej múky, vajíčka, masla a soli si vypracujeme cesto. Na panvici opečieme cibuľku s cesnakom do zlatista, pridáme pór a bobkový list, dochutíme soľou a korením. Odstavíme, vyberieme bobkový list a necháme vychladnúť. Cukiny pokrájame pozdĺžne na plátky o hrúbke cca 1-2 mm. Vo väčšej mise zmiešame smotanu, tvaroh, postrúhaný syr, vajce, posekané bylinky a cibuľovú zmes.  Formu vyložíme cestom a prilejeme smotanovú zmes. Povkladáme plátky, pokrájaný fenikel a rozpolené paradajky (rezom nahor). Pečieme v rúre na 200 °C približne 45 minút.

suroviny na cuketový quiche podľa EASYDIET receptu

maslo, múka, cukiny, cibuľa, vajíčko

Postup prípravy - cuketový quiche

cuketový quiche pred pečením

cuketový quiche podľa EASYDIET receptu servírovaný na tanieri

facebook-icon