Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Bravčová panenka a šalát coleslaw

Recepty / 9. 6. 2021

Bravčová panenka je príjemne krehké a chudé mäso, ktoré pri správnej príprave dokáže ponúknuť veľmi šťavnatý a chutný zážitok. Ak ju navyše doplníme ľahkým coleslawom, jej chuť to ešte zvýrazní a my dostaneme jednoduchý a zdravý obed či večeru.

Bravčová panenka a šalát coleslaw

Čo budeme potrebovať

Na 2 porcie

  • 1 ks bravčovej panenskej cca 400g
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • koreniny: rozmarín, tymián, oregano, čierne korenie a soľ
  • 1 PL masla       

Šalát:

  • 1 ks kapusty (250g)
  • 2 mrkvy (100g)
  • 2 stonky stonkového zeleru (50g)
  • 200g kyslej smotany
  • 1/2 ČL kryštálového cukru
  • 1 PL vínneho octu
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ a korenie

Postup

Mäso potrieme olejom a vyváľame ho v zmesi korenín. Na panvici rozpálime olej  a mäso opečieme z každej strany (z každej strany asi minútku) Potom ho preložíme do dvakrát preloženého alobalu, uzavrieme a dáme do rúry na 180 st. C na 8-10 minút. Vyberieme a necháme v alobale odstáť asi 10 minút. Potom opatrne odbalíme, mäso totižto pustilo šťavu, tak aby sa nám nevyliala. Šťavu prelejeme do panvice, kde sme opiekli mäso, pridáme maslo a ak treba aj trochu vody (cca 50-100ml) a privedieme k varu. Mäso nakrájame a prelejeme šťavou. Podávame so šalátom coleslaw.

Šalát: Kapustu si nakrájame na jemné slížiky, posolíme, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Kapusta pustí vodu, tú zlejeme a pridáme zvyšné ingrediencie a všetko dobre premiešame.

bravčová panenka, kapusta, stonkový zeler, mrkva, koreninyPríprava coleslaw šalátuPríprava bravčovej panenkyColeslaw šalátbravčová panenka a coleslaw šalát - EASYDIET recept
facebook-icon