Váš osobný kuchár už viac ako 13 rokov
Bravčová panenka je mimoriadne obľúbená nielen pre svoj nízky obsah tuku, ale aj krásnu šťavnatosť a jednoduchú prípravu. Vďaka kombinácii s jemnou slaninkou a grilovanou zeleninou navyše získava aj punc luxusného pokrmu, ideálneho aj na slávnostný obed.
Panenka
Grilovaná zelenina
Príloha
Panenku posolíme a posypeme tymiánom. Nakrájame na menšie valčeky o hrúbke asi 2 cm. Po obvode ju obtočíme slaninkou a dáme piecť na panvicu na maslo, z každej strany asi 2-3 minúty. Cibuľku a cesnak pokrájame a vhodíme do výpeku po mäsku. Ak treba, pridáme trochu masla. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme pokrájanú zeleninu a krátko opečieme cca 5 minút. Zemiaky varíme asi 7 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme a na sucho, alebo len s minimom oleja/masla opečieme a osolíme.