Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Bravčová panenka v tirolskom špeku

Recepty / 25. 6. 2021

Bravčová panenka je mimoriadne obľúbená nielen pre svoj nízky obsah tuku, ale aj krásnu šťavnatosť a jednoduchú prípravu. Vďaka kombinácii s jemnou slaninkou a grilovanou zeleninou navyše získava aj punc luxusného pokrmu, ideálneho aj na slávnostný obed.

Bravčová panenka v tirolskom špeku

Čo budeme potrebovať

Panenka

  • 600 g br. panenky
  • 10 plátkov tirolskej slaninky
  • tymián, soľ a korenie
  • 20 g masla
  • 2 PL oleja

Grilovaná zelenina

  • 200 g šampiňónov, pokrájaných
  • 200 g cukiny, pokrájanej
  • 2 čili papriky
  • soľ, korenie
  • 1 ks bobkový list
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 20 g masla
  • 50 ml olivového oleja

Príloha

  • 600 g zemiakov pokrájaných pozdĺžne
  • soľ a 20 g masla
  • bylinky (pažítka, petržlen)

Postup

Panenku posolíme a posypeme tymiánom. Nakrájame na menšie valčeky o hrúbke asi 2 cm. Po obvode ju obtočíme slaninkou a dáme piecť na panvicu na maslo, z každej strany asi 2-3 minúty. Cibuľku a cesnak pokrájame a vhodíme do výpeku po mäsku. Ak treba, pridáme trochu masla. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme pokrájanú zeleninu a krátko opečieme cca 5 minút. Zemiaky varíme asi 7 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme a na sucho, alebo len s minimom oleja/masla opečieme a osolíme.

bravčová panenka, slaninové plátky, zemiaky, cukina, šampióny, koreninyAko pripraviť bravčovú panenku so zeleninou a zemiakmi - surovinybravčová panenka so zemiakmi a zeleninou podľa EASYDIET receptu
facebook-icon