Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Zdravý banánovo-čokoládový muffin

Recepty / 3. 12. 2018

Celozrnná múka býva mletá iným spôsobom ako múka biela. Obsahuje aj vonkajšej časti zrna, ktoré sú bohaté na minerálne látky, vitamíny a vlákninu, preto sú výrobky z nej výživovo hodnotnejšie. Celozrnná múka má taktiež nižší glykemický index, čo je dôležité z hľadiska udržovania stálej hladiny cukru v krvi.

Zdravý banánovo-čokoládový muffin

Čo budeme potrebovať:

  • 1 1/4 šálky celozrnnej múky
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • čajová lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 kopcovitá šálka banánovej kaše  (asi 2 až 3 veľké veľmi zrelé banány potlačiť)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica medu alebo sirup z agáve
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 1 vaječný bielok
  • 1/3 šálky obyčajného gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky mandľového mlieka
  • 50-100 g hrsť nakrájanej horkej čokolády

Postup:

Predhrejte rúru na 250 stupňov. Vo veľkej mise zmiešajte spolu múku, ovsené vločky, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ. 

Vo veľkej mise zmiešajte roztlačený banán, olivový olej, med a vanilku. Pridajte vajce a vaječný bielok. Ďalej pridajte grécky jogurt a mandľové mlieko a vymiešajte do hladka.Celú banánovú zmes zmiešajte s múkou. Na záver jemne vmiešame kúsky horkej čokolády. Lyžicou cesto rovnomerne plníme do formy na muffiny, ktorú sme si vymastili. Pečieme 18-23 minút. 

facebook-icon