Nátierka z pečenej zeleniny

Kategórie
 
 
 
 
 

Nátierka z pečenej zeleniny

Nátierka z pečenej zeleniny

Naše stravovacie programy si určite nevieme predstaviť bez zeleniny, kde zaujíma významné a nenahraditeľné miesto. Sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálnych látok. V našom spracovaní ešte aj veľmi dobre chutia. Vyskúšajte náš recept na raňajkovú nátierku.

Recept je na 6 porcií.

SUROVINY:

2 červené papriky
150 g cuketa
500 g mrkva
50g fenikel
soľ, korenie
50g masla

POSTUP:

Papriky očistíme a rozkrojíme na polovicu. Mrkvu a cuketu umyjeme, pokrájeme na väčšie kúsky. Dáme piecť na 180°C cca 25 min, alebo kým sa neobjavia čierne škvrny. Vyberieme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Papriku ošúpeme, dáme do misky a necháme odstáť 10-15 min. Potom zlejeme vodu a pridáme roztopené maslo. Rozmixujeme a dochutíme korením.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia