Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Cviklovo jablková nátierka

Recepty / 26. 10. 2021

Koreňová zelenina, ako napríklad repa, je typickým zdrojom betakaroténu, no okrem toho obsahuje aj množstvo vitamínu C, K či ďalších antioxidantov. Okrem imunity tak podporuje aj trávenie či kvalitný spánok (vďaka cholínu) a s ním spojenú dobrú náladu, ktorá padne vhod vždy, no nie?

Cviklovo jablková nátierka

Čo potrebujeme

Na 8 porcií

  • 300 g cvikly
  • 100 g jabĺk
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL jablčného octu
  • 1 štipka soli
  • 100 ml vody
  • 50 g syra fety pokrajaného na kocky
  • 1 PL nastrúhaného chrenu

Postup

Cviklu uvaríme vo vode do mäkka (cca 1 hodinu), necháme vychladnúť a následne ošúpeme. Jabĺčka ošúpeme a najemno nastrúhame spolu s cviklou. Pridáme zvyšné suroviny a premiešame.  Podávame na celozrnnom chlebíku.

cvikla, jablká, syr feta, semienkacvikla, jablka, syr, olej - suroviny na prípravu cviklovo jablkovej nátierkycelozrnný chlebík a cviklovo jablková nátierka podľa EASYDIET receptu
facebook-icon