Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.

Košík je prázdny

Cviklovo jablková nátierka

26. 10. 2021

Koreňová zelenina, ako napríklad repa, je typickým zdrojom betakaroténu, no okrem toho obsahuje aj množstvo vitamínu C, K či ďalších antioxidantov. Okrem imunity tak podporuje aj trávenie či kvalitný spánok (vďaka cholínu) a s ním spojenú dobrú náladu, ktorá padne vhod vždy, no nie?

Cviklovo jablková nátierka

Obsah

Čo potrebujeme

Na 8 porcií

  • 300 g cvikly
  • 100 g jabĺk
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL jablčného octu
  • 1 štipka soli
  • 100 ml vody
  • 50 g syra fety pokrajaného na kocky
  • 1 PL nastrúhaného chrenu

Postup

Cviklu uvaríme vo vode do mäkka (cca 1 hodinu), necháme vychladnúť a následne ošúpeme. Jabĺčka ošúpeme a najemno nastrúhame spolu s cviklou. Pridáme zvyšné suroviny a premiešame.  Podávame na celozrnnom chlebíku.

cvikla, jablká, syr feta, semienkacvikla, jablka, syr, olej - suroviny na prípravu cviklovo jablkovej nátierkycelozrnný chlebík a cviklovo jablková nátierka podľa EASYDIET receptu

Ak sa vám obsah páči, zdieľajte

arrow-up