Vitajte
Celozrnná múka býva mletá iným spôsobom ako múka biela. Obsahuje aj vonkajšej časti zrna, ktoré sú bohaté na minerálne látky, vitamíny a vlákninu, preto sú výrobky z nej výživovo hodnotnejšie. Celozrnná múka má taktiež nižší glykemický index, čo je dôležité z hľadiska udržovania stálej hladiny cukru v krvi.
Predhrejte rúru na 250 stupňov. Vo veľkej mise zmiešajte spolu múku, ovsené vločky, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
Vo veľkej mise zmiešajte roztlačený banán, olivový olej, med a vanilku. Pridajte vajce a vaječný bielok. Ďalej pridajte grécky jogurt a mandľové mlieko a vymiešajte do hladka.Celú banánovú zmes zmiešajte s múkou. Na záver jemne vmiešame kúsky horkej čokolády. Lyžicou cesto rovnomerne plníme do formy na muffiny, ktorú sme si vymastili. Pečieme 18-23 minút.