Váš osobný kuchár už viac ako 13 rokov
Problémom bežných koláčov je, že kvôli vysokému obsahu rýchlych sacharidov nedokážu zahnať hlad, práve naopak - nabádajú k ďalšiemu jedeniu. Mandľovo-maková bábovka tento problém rieši pomocou mandľovej a makovej múky, ktoré na rozdiel od tej obyčajnej (bielej) prinášajú množstvo vlákniny.
Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do penista. Potom pridáme vaječné žĺtka, makovú a mandľovú múku. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do cesta podberaním. Formu vymažeme maslom a vysypeme mandľovou múkou. Rúru vyhrejeme na 180 st. C a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, až potom ju vyklopíme a krájame.