Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Pre zdravé a účinné chudnutie je dobré nezabúdať na príjem dostatočného množstva omega-3-mastných kyselín. Na škodu nie je ani serotonín, tzv. hormón šťastia, ktorý je pri chudnutí taktiež veľmi nápomocný. A prečo spomíname práve tieto látky? Pretože práve v treske sa nachádzajú tak omega-3-mastné kyseliny, ako aj serotonín. Vďaka tomuto receptu tak získate okrem skvelej chuti a minima kalórií aj množstvo ďalších cenných bonusov.
Omáčka:
Príloha:
Rybu potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. V troche vody ochutenej zvyškom citrónovej šťavy prikryté podusíme 5 – 7 minút spolu s bobkovým listom a novým korením. Voda by mala siahať asi do tretiny výšky filetu, alebo rybu pripravíme v paráku.
Na panvici orestujeme pokrájanú cibuľku, pridáme vodu a fenikel. Keď trochu zvädne, prihodíme špenátové lístky a premiešame. Ak je tekutiny málo, môžeme trochu pridať. Všetko robíme na miernom ohni. Lístky majú len zvädnúť. Nakoniec dochutíme soľou, korením a posypeme vňaťou z feniklu, ak nám zostala. A príloha je hotová.
Omáčku si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny okrem kôpru a oleja. Dobre rozmixujeme. Potom za stáleho mixovania postupne prilievame olej, ako keď robíme majonézu. Nakoniec prisypeme kôpor a premiešame. Takto pripravená omáčka nám vydrží v chladničke 5 týždňov.