Slané palacinky

Recepty / 21. 6. 2021

Ak hľadáš tip na zdravý obed, ktorý by ťa spoľahlivo zasýtil, palacinky zrejme nebudú tvojou prvou voľbou. My sme však dnes cukor vymenili za soľ a koreniny, bielu múku za pohánkovú a sladký džem za mäsovú plnku. Naša verzia je teda plnohodnotným obedom, ktorý poteší nejedného gurmána.

Slané palacinky

Čo budeme potrebovať:

  • 50 g strúhaného syra (napríklad gouda, eidam, ementál,...)
  • 500 g mletého teľacieho (hovädzieho) mäsa
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL čili pasty
  • 1 bobkový list
  • 1 kyslá smotana
  • štipka muškátového kvetu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • ½ PL hladkej múky na zahustenie
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie

Na palacinky

  • 200g pohánkovej múky
  • 2 vajcia M
  • 500ml plnotučného mlieka
  • 1 štipky soli

Postup:

V mise dobre vymiešame múku, vajcia, mlieko a soľ. Necháme 15 minút odstáť a následne pečieme na panvici ako klasické palacinky a teda do zlatista.

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso a dôkladne ho opečieme. Pridáme bobkový list, pretlak, muškátový kvet, korenie, sladkú papriku a soľ. Ku koncu pridáme 2 PL kyslej smotany, potom vyberieme mäso a bobkový list z panvice. 

Palacinky naplníme mäsom, posypaným syrom, môžeme pridať ČL smotanovo-paprikovej zmesi a zakrútime ich. Do panvice, v ktorej sme pripravovali mäso, vlejeme zvyšok smotany rozmiešanej s paprikou a múkou, krátko povaríme a touto omáčkou polejeme palacinky. Posypeme troškou syra a necháme v rúre krátko zapiecť.

mleté mäso, paprika, maslo, múka, mlieko, koreninySlané palacinky - postup prípravySlané palacinky podľa EASYDIET receptu servírované na tanieri
facebook-icon