Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Marocké kura s celozrnným bulgurom

Recepty / 14. 5. 2021

Kuracie prsia sú skvelým zdrojom bielkovín s minimálnym obsahom tuku. Pripravené na marocký spôsob navyše ponúknu aj bohatú chuť a krásnu šťavnatosť, takže krásne osviežia tvoj jedálniček.

Marocké kura s celozrnným bulgurom

Čo budeme potrebovať

Na 6 porcií

  • 900g kuracích pŕs
  • 1 konzerva cíceru (400g)
  • 1 konzerva drvených paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL mletého koriandru
  • ½ ČL rascovca rímskeho
  • ½ ČL kurkumy
  • 1 bobkový list
  • 5 cherry paradajok, rozpolených
  • 2PL posekanej petržlenovej vňate
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 3PL olivového oleja
  • 2 kúsky celej škorice
  • 50g mandlí
  • 25g sušených hrozienok
  • 25g posekaných sušených marhúľ
  • 200g celozrnného bulguru

Postup

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky. V hrnci osmažíme na oleji pokrájanú cibuľu a cesnak, položíme naň prsia, posypeme koreninami, prisypeme cícer a paradajky z konzervy ako aj čerstvé paradajky, posolíme a dusíme asi 50 minút. Potom prisypeme mandle, sušené ovocie a prikryté povaríme 10-15 minút. Podávame s celozrnným bulgurom a listovým šalátom. (Bulgur pripravíme ako ryžu, zalejeme ho vodou v pomere 1:2 a varíme kým sa voda nevstrebá, potom vypneme oheň a necháme pod pokrievkou "dobehnúť" ešte asi 15 minút).

kuracie prsia, paradajkové pyré, cícer, mandle, hrozienka, koreniny

Kuracie prsia, cícer, mandle, paradajkové pyré

Marocké kura s celozrnným bulgurom - zdravé recepty

facebook-icon