Váš osobný kuchár už viac ako 13 rokov
Mladý zelený hrášok je výborných zdrojom vitamínov E, K, C, D a skupiny vitamínov B. Jeho sladké zelené plody sú v čase jeho zrenia fantastické a nemali by chýbať v žiadnej kuchyni. Hrášok obsahuje bielkoviny a je aj zdrojom kyseliny listovej, železa, horčíka, železa, zinku. Krémová polievka zo zeleného hrášku je jednoduchá a zvládne ju každý kuchár.
Hrášok v hrnci zalejte vodou, ale iba 2 cm nad ním. Ak pridáte veľa vody, polievka bude redšia. Povarte a postupne pridajte maslo, očistenú rozpolenú cibuľu, popučený cesnak, koreniny a všetko spolu varte do zmäknutia hrášku. Potom polievku pomixujte do hladka. Zjemnite smotanou a povarte, prípadne dolejte vodu, ak je polievka veľmi hustá. Dobrú chuť.