Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Krémová hrášková polievka

Recepty / 27. 5. 2022

Mladý zelený hrášok je výborných zdrojom vitamínov E, K, C, D a skupiny vitamínov B. Jeho sladké zelené plody sú v čase jeho zrenia fantastické a nemali by chýbať v žiadnej kuchyni. Hrášok obsahuje bielkoviny a je aj zdrojom kyseliny listovej, železa, horčíka, železa, zinku. Krémová polievka zo zeleného hrášku je jednoduchá a zvládne ju každý kuchár.

Krémová hrášková polievka

Čo budeme potrebovať

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 1 šľahačková smotana 33%
  • 300 g – čerstvý zelený hrášok
  • 1 štipka - mletá alebo drvená rasca
  • 1 polievková lyžica - maslo
  • vegeta podľa chuti

Postup

Hrášok v hrnci zalejte vodou, ale iba 2 cm nad ním. Ak pridáte veľa vody, polievka bude redšia. Povarte a postupne pridajte maslo, očistenú rozpolenú cibuľu, popučený cesnak, koreniny a všetko spolu varte do zmäknutia hrášku. Potom polievku pomixujte do hladka. Zjemnite smotanou a povarte, prípadne dolejte vodu, ak je polievka veľmi hustá. Dobrú chuť.

facebook-icon