Cícerovo hubový nákyp

Recepty / 3. 12. 2018

Cícer je je vynikajúca potravina, ktorá zo všetkých strukovín patrí medzi najľahšie stráviteľné. Na rozdiel od fazule či hrachu nenafukuje, je doslova nadupaný bielkovinami a ocenia ho aj vegetariáni. V kombinácii so zdravými hubami tak vytvára nielen nesmierne chutnú, ale aj výživnú jesennú špecialitu.

Cícerovo hubový nákyp

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g uvareného cíceru
  • 100 -150 g tekvice hokkaido
  • 200 g hríbov, pokrájaných
  • 1 malá paprika kápia, pokrájaná na kocky
  • 20 g petržlenovej vňate, posekanej
  • 10 g posekanej vňate tymiánu
  • 3 vajcia
  • 20 g masla
  • soľ a korenie

Postup

Na masle zľahka opečieme cibuľu a strúčiky cesnaku, pridáme pokrájané hríby a opečieme ich do zlatista. Odložíme na tanier a do tej istej panvice pridáme tekvicu a s trochou vody uvaríme do mäkka ( cca 5-7 minút). Zmiešame s ostatnými ingredienciami a dáme piecť do formy na 200 st C na cca 25-30 minút.

cukina, šampióny, vajíčka, paprika, cícer

cukina, šampióny, vajíčka, paprika, cícer v miske

cícerovo hubový nákyp vo forme pred pečením

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon