Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Slané pohánkové lievance

Recepty / 20. 4. 2021

Pečené pohánkové lievance na slano sú skvelým receptom na jednoduchú desiatu či raňajky. Rovnako dobre navyše chutia aj na druhý deň, takže sa výborne hodia aj do meal-prepu.

Slané pohánkové lievance

Čo budeme potrebovať

Lievance:

  • 100g pohánkovej múky
  • 100ml mlieka
  • 40g ovsených vločiek
  • 2 vajcia
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 1ČL provensálskeho korenia
  • ½ ČL soli

Dip:

  • 200ml bieleho jogurtu
  • ½ ČL kurkumy
  • ½ strúčiku cesnaku
  • 30g syra, napr s modrou ušl. plesňou
  • štipka soli
  • petržlenová vňať posekaná

Šalát:

  • zmes listových šalátov (napr. radiccio, rímsky šalát, rukola)

Postup

V mise zmiešame všetky suroviny na lievance a necháme 15 minút odstáť, aby sa spojili. Zatiaľ si rozmixujeme jogurt, syr, pretlačený cesnak a soľ. Nakoniec primiešame posekanú petržlenovú vňať. Formu na mafiny vytrieme maslom alebo olejom a vysypeme pohankovou múkou. Plníme zmesou do polovice. Pečieme v rúre pri 200 st. C (180 pri teplovzdušnej rúre) asi 12-14 minút v hornej časti rúry. Podávame s dipom a šalátom.

vajcia, šalát, múka, syrsyr, šalát, vajciašalát, omáčka, zmes na lievance
facebook-icon