Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Navždy krásna...

Rady pre zdravie / 4. 12. 2018

Ako je to možné, že niektoré ženy nestarnú, ich tvár nebrázdia vrásky a nepýšia sa ani kilom navyše? Zisťovali sme, či v špajzi tajne neukrývajú elixír mladosti. Povieme vám to narovinu. Žiadny tajomný čarodejnícky nápoj sme u nich nenašli. Prezradili nám však jednoduché pravidlá, ktorými sa riadia so železnou pravidelnosťou. Zásadami predlžujúcimi mladosť sa dokonca zaoberali aj vedecké štúdie. Jednoznačne tvrdia, že zdravá a psychicky vyrovnaná žena pôsobí mladistvo a sviežo. Napríklad len zdravá pleť môže pôsobiť príťažlivo. A to zabezpečí zdravé srdce, ktoré ju dokonale prekrví. No potrebujeme aj zdravé trávenie, ktoré ju zas dobre zásobí potrebnými látkami. Ak si na tanier nezabudneme naložiť všetko, čo naše telo potrebuje, aby správne fungovalo, zostaneme zdravé, múdre a krásne veľmi, veľmi dlho...

Navždy krásna...

Chráňme srdce: menej soľme, viac používajme bylinky

Srdce je náš najdôležitejší sval, ku ktorému by sme sa mali pekne správať. Ak si počas dňa doprajeme viac ako 6 gramov soli, priveľmi ho zaťažíme. Soľ totiž zvyšuje krvný tlak. Okrem neho trpia aj tkanivá. Soľ totiž viaže veľa vody, ktorá namiesto toho, aby z nášho tela odvádzala škodliviny, zadrží ich a pekne uloží v bunkách.

A práve mnoho škodlivých látok, ktoré v tele uviazli môže za to, že sa objaví celulitída aj predčasné vrásky. Pokožka nám tak dokáže pridať až o 5 a dokonca aj 10 rokov viac, ako máme. Ak ste skutočné labužníčky, vystriedajte soľ čerstvými posekanými bylinkami. Pochutíte si a pridáte telu dôležité vitamíny a minerály.

Náš tip: Počas dňa neprekročte dávku soli 6 gramov. Omáčky, polievky a šaláty nesoľte vôbec. Namiesto soli si každý deň do jedla pridajte 20 g byliniek. V sezóne uprednostnite čerstvé alebo siahnite po sušených.

Potrava pre mozgové závity: müsli a orechy namiesto sladkostí

Vitamíny skupiny B sú elixírom mladosti pre náš mozog. Vďaka nim sa signály v neurónoch prenášajú rýchlejšie. Pravidelný prísun vitamínov B spôsobí, že si lepšie pamätáme, ľahšie sa koncentrujeme a rýchlejšie rozmýšľame. Obohaťme si jedálny lístok orechami, obilím a listovou zeleninou. Veľa vitamínov B obsahujú tekvicové a slnečnicové semiačka.

Náš tip: Ak máte rada sladké raňajky, pripravte si müsli. Môžete si ich dať s mliekom, jogurtom alebo ich len prelejte horúcou vodou a spravte si chutnú kašu s čerstvým ovocím. Každý deň zjedzte aspoň za hrsť nepražených orechov. Najlepšie sú pistácie, majú najmenej kilojoulov. Pozor, vyhnite sa arašidom, to v skutočnosti vlastne ani orechy nie sú.

Regenerujte telo aj dušu spánkom: niekedy prespite večeru

Podľa vedcov vraj prázdny žalúdok, najmä v noci, omladzuje. Bez jedla sa náš metabolizmus spomaľuje, produkuje menej voľných radikálov, ktoré vznikajú počas látkovej premeny. Okrem toho hlad zvyšuje v tele hladinu inzulínu a vytvára tak ideálne podmienky na boj s kilami, ktoré máte navyše.

Náš tip: Šesťkrát do týždňa si doprajte skorú, bielkovinovú večeru: syr, tvaroh, mlieko, vajíčko. Naopak, obmedzte sacharidy: cestoviny či zemiaky.

Objavili sme pre vás aj ďalšie omladzujúce tipy, ktoré vám prezradíme o týždeň :-)

Vaša EasyDiet

VYBER SI PROGRAM STRAVOVANIA

Klasik

Klasik

Zbavte sa nadváhy, bez väčšej námahy. Prekonajte sami seba a buďte spokojnejší vo vlastnom tele. Prvý krok na vašej ceste za zdravým životným štýlom je nízkokalorická a nutrične hodnotná strava. Dokážeme vám, že chudnutie a lahodná kombinácia jedál môžu ísť ruka v ruke. Vašim úspechom bude vaša premena. 5 JEDÁL DENNE UŽ OD 17€.

od 17,00 € /deň
Turbodiéta

Turbodiéta

Chceli by ste si vyformovať krivky pár dní pred dovolenkou? Alebo sa chystáte na ples a neviete sa zmestiť do šiat či obleku? Žiaden problém! Chápeme, že niekedy nastanú núdzové situácie, keď jednoducho nemôžete čakať, kým sa dlhodobá diéta prejaví. Presne pre tieto chvíle je určená dvojtýždňová TURBO DIÉTA.

od 20,50 € /deň

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon