Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Bylinkoví krotitelia kíl

Rady pre zdravie / 4. 12. 2018

Pitný režim tlmí hlad. Ale správne namiešané čaje vyháňajú tukové vankúšiky, zbavia naše telo škodlivín a zlepšujú látkovú premenu. Vypátrali sme stáročiami uznávaných, 100% prírodných pomocníkov, ktorí nám pomôžu lepšie zvládnuť chudnutie.

Bylinkoví krotitelia kíl

Žihľavový čaj – Všetci vieme, že žihľava priaznivo pôsobí na žalúdok, žlčník a pečeň...

A správne fungovanie týchto orgánov má na svedomí, že prijaté kilojouly sa nepriliepajú na náš pás či zadok. Okrem zrýchlenia metabolizmu pomáha žihľava pri anémii, bolestiach hlavy a pri prechladnutí či alergickej nádche.Najviac cenené sú jarné, čerstvo nazbierané mladé výhonky tejto zázračnej čistiacej bylinky. Jej pravidelné pitie ocení vaša pleť aj vlasy. Ako na to? Do šálky nasypte 2 ČL sušenej žihľavy, zalejte ich zovretou vodou a nechajte prikryté vylúhovať 5 – 10 minút. Potom čaj sceďte a pite ešte teplý po dúškoch.

Brezový čaj – Očistiť sa od prebytočnej vody vám pomôžu brezové lístky. Navyše pôsobia na obnovenie črevnej mikroflóry. A práve tá má zväčša na svedomí nafúknuté bruško. Takže, ak máte tesné nohavice či sukňu len pre zastavené vetry, už po pár dňoch by ste mali mať opäť štíhly driek.Pitie brezového čaju pomáha tiež proti vypadávaniu vlasov a bolestiam kĺbov. Ako na to? Zalejte 1ČL sušených brezových listov 150 ml zovretej vody a nechajte vylúhovať 10-15 minút. Najlepšie si je vždy pred pitím pripraviť čerstvý čaj. Státím sa totiž z neho vytrácajú liečivé účinky.

Artičokový čaj – Artičokové listy podporujú tvorbu tráviacich enzýmov. Vďaka nim artičokový odvar odstraňuje žalúdočné problémy a zlepšuje zažívanie. Okrem toho zbavuje pečeň škodlivých látok, podporuje tvorbu žlče a znižuje cukor a tuk v krvi. Veľmi dobre pôsobí proti zápche a pri spomalenom metabolizme.Pravidelné pitie artičokového čaju uľaví aj alergikom. Priaznivo pôsobí aj na prejavy kožnej alergie, napríklad ekzém ale aj na akné. Ako na to? Zalejte 1ČL listov 150 ml zovretej vody a nechajte 5 – 10 minút vylúhovať.

Divoký pomaranč – Rastie v divokej prírode Južnej Ameriky a domorodí indiáni stáročia využívajú jeho liečivé účinky. Osvedčil sa pri redukčnej diéte, pretože dokáže veľmi rýchlo odbúravať tuk a vodu z tela. Okrem toho vám počas chudnutia zlepší náladu, pretože upokojuje a vyháňa stres.Zvyšuje imunitu a podporuje jarnú detoxikáciu. Ak ste zjedli niečo, čo vám nesadlo, podporí trávenie a navyše aj znižuje nadúvanie. Ako na to? Do 3/4 litra vody dajte variť 3ČL sušenej zmesi, povarte tri minúty, preceďte. Môžete popíjať počas dňa. Výborne chutí aj chladený.

>> Ďaľšie chutné recepty nájdete tu <<

BMI KALKULAČKA

Neviete, kde začať? Vypočítajte si, ako na tom ste, a my vám poradíme s výberom a dĺžkou správneho stravovacieho programu.

VÝPOČET

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Ak sa vám zapáčili naše programy, môžete si priamo vybrať a spraviť si objednávku. Vyskúšajte nás!

OBJEDNÁVKA
facebook-icon