Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Obľúbenosť krabičkovej diéty a jej najväčšie benefity

Tipy diét / 15. 5. 2024

Krabičkové diéty sa neustále tešia veľkej obľube. Niet sa čomu čudovať. Krabičková forma stravovania je efektívnym spôsobom, ako chudnúť a získať zdravé jedlo bez nutnosti nakupovania potravín a následnej, pre mnohých náročnej prípravy nutrične vyvážených pokrmov.

Obľúbenosť krabičkovej diéty a jej najväčšie benefity

Aké sú ďalšie benefity krabičkovej stravy a ako si spomedzi množstva ponúk vybrať tú správnu diétu v krabičkách? Poradíme vám, ako sa zorientovať vo výbere a zvoliť si správnu krabičkovú diétu, ktorá ponúka nutrične vyvážený jedálniček plný kvalitných surovín. 

Faktory, ktoré treba zvážiť pri výbere krabičkovej diéty

Pokiaľ ste sa rozhodli vyskúšať krabičkovú diétu, ako prvé si ujasnite, čo od nej očakávate. Toto sú dôležité faktory, ktoré zvážte pri voľbe vhodnej diéty.

Pre koho je diéta určená?

Chcete žiť zdravšie, cítiť sa lepšie, pravidelne jesť alebo by ste radi nabrali svalovú hmotu a zlepšili svoj športový výkon? Cieľom krabičkovej diéty nemusí byť nutne iba zmena životného štýlu. Krabičková diéta je pre mnohých vhodná z dôvodu úspory času počas materskej dovolenky, choroby či pri náročnom zamestnaní. Krabičkovú diétu ocenia aj seniori, pre ktorých je každodenné varenie príliš náročné, prípadne ľudia, ktorých nebaví stáť pri sporáku.

Štýl stravovania

Pri výbere krabičkovej diéty zohľadnite svoje osobné preferencie – čo vám chutí, čo nemáte radi, jednoducho si ju prispôsobte podľa seba. Často ide aj o potravinové intolerancie, výživové obmedzenia a alergie, pre ktoré nemôžete jesť určité potraviny.

Energetická hodnota zdravého jedálnička

Pri diéte je rozhodujúcim faktorom denná kalorická spotreba – tú si ľahko vypočítate podľa bazálneho metabolizmu. Vzhľadom na svoj cieľ si presne vyrátajte, koľko energie potrebujete za deň prijať.

Pestrosť jedálnička a kvalita surovín

Vyvážený jedálniček by mal byť vašou prioritou. Dajte si pozor, aby sa v diétnom programe jedlá príliš často neopakovali a stravovací plán bol dostatočne pestrý. Rovnako kľúčové sú suroviny, preto je dôležité poznať pôvod ingrediencií, ktoré sa na prípravu jedál v krabičkách používajú, aj akým spôsobom boli spracované. Snažte sa vyhýbať nadmernému množstvu pridaného cukru, soli a umelým sladidlám.

Spôsob prípravy diétnych jedál

Kvalita stravy spočíva nielen vo výbere surovín, ale tiež v spôsobe ich spracovania a prípravy. Zvážte metódy úpravy pokrmov – či prevažujú varenie, pečenie, alebo príprava na pare, prípadne sa v jedálničku objavujú skôr grilované a smažené jedlá.

Nutričná vyváženosť krabičkovej diéty

Vyvážený pomer bielkovín, sacharidov a tukov zohráva v jedálničku zásadnú úlohu. Je vhodné, aby sa na jeho zostavovaní podieľali odborníci, ktorí dohliadajú na správnu rovnováhu potrebných živín.

Konzultácia s odborníkom na výživu

Ak si krabičkovú diétu objednávate s cieľom schudnúť, pribrať či nabrať svalovú hmotu, môže sa vám hodiť pomoc odborníka. Rady nutričného terapeuta, ktorý vám pomôže tak s výberom konkrétneho stravovacieho plánu, ako aj s nejasnosťami ohľadom pokrmov a surovín, sú neoceniteľné.

Efektívnosť krabičkovej diéty v šiestich bodoch

  1. Keď si vyberiete krabičkovú diétu s cieľom schudnúť, nehrozí vám hladovanie. Práve naopak, jete od rána do večera – krabičky obsahujú päť porcií jedál na každý deň.
  2. Pravidelnou konzumáciou správnych potravín, ktoré na mieru zostavia nutriční špecialisti, sa prirodzene zrýchli váš metabolizmus.
  3. Nemusíte si lámať hlavu nad tým, koľko kalórií denne prijmete a koľko čoho máte či môžete skonzumovať.
  4. Záruka kvalitného jedla, ktoré je pripravené z lokálnych čerstvých surovín.
  5. Konečne nemusíte každý deň variť ani nakupovať potraviny.
  6. S krabičkami môžete ísť počas dňa kamkoľvek a neprepadne vás vlčí hlad. Jednoducho si ich vezmete všade so sebou a najete sa, keď budete hladní. 

Najväčšie výhody krabičkovej diéty 

  • Pravidelnosť jedenia.
  • Plnohodnotná vyvážená strava.
  • Veľká pestrosť a výber jedál.
  • Úľava od nákupu surovín.
  • Oddych od prípravy a varenia jedál.
  • Jedálniček na mieru podľa individuálnych cieľov.
  • Rešpektovanie alergií a intolerancií.

Perfektná krabičková diéta

Pri výbere vhodnej krabičkovej diéty sa zamerajte na ponuku stravovacích plánov – či sú k dispozícii aj vegánske, či iné alternatívy stravovania, ktoré vám najviac vyhovujú. Pokiaľ viete, čo od diéty očakávate a aké jedlá alebo suroviny v nej preferujete, nastavenie vyhovujúceho a efektívneho programu bude pre vás omnoho jednoduchšie.

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon
Viac na túto tému:krabičková diéta