Vitajte
Leto hýri farebnou zeleninou či ovocím od výmyslu sveta. Budete prekvapení, ako vynikajúco chutia najrôznejšie druhy, ak ich jednoducho ukuchtíte na elektrickom grile! Zistili sme, že grilovanie zeleniny a ovocia na elektrických kontaktných griloch Cutler má mnoho výhod, je jednoduché a vyčaruje lahodné chute.
Vďaka špeciálnej povrchovej úprave grilovacích dosiek minimalizujete používanie tukov. Konečne si teda doprajete grilované pochúťky a nemusíte mať výčitky svedomia, že sa hodovanie nelichotivo prejaví na vašich krivkách.
Aby ste na letnej grilovačke pripravili z ovocia a zeleniny nezabudnuteľné dobroty, kupujte len čerstvé a prvotriedne kúsky. Pred tým, ako ich vložíte do košíka, ovoňajte ich. Váš nos prezradí, či ide o čerstvú a kvalitnú surovinu. Ideálne je, keď pripravujete potraviny priamo z vašej či susedkinej záhradky. Zeleninu, ak to jej rozmery dovoľujú, grilujte vcelku, aby sa z nej zbytočne nestrácala lahodná šťava.
Osvedčená klasika:
Šampiňóny vyberajte krémovej farby, lepšie vyzerajú a sú chutnejšie ako biele. Pred prípravou ich neumývajte, len ich utrite navlhčenou utierkou a grilujte celé.
Cesnak nesmie chýbať na žiadnej grilovačke a pripravujte ho vždy vcelku, nešúpaný, chutí neodolateľne!
Cibuľu vyskúšajte červenú, je omnoho sladšia a zaujímavejšia pre mlsné jazýčky ako biele odrody.
Tipy pre labužníkov:
Tekvica hokaido pripravená na grile božsky chutí, obsahuje veľa výživných látok a je ideálnou diétnou potravinou a delikatesou vhodnou aj pre diabetikov. Pripravujte ju nakrájanú, aby vám krásne „sadla“ do grilu, ale šupku neodstráňte, dodá grilovanej tekvici ešte lepšiu chuť.
Tekvica telo obohatí o betakarotény, množstvo vitamínov ale aj minerálov ako je fosfor, draslík, vápnik, železo a horčík. Vyskúšajte si ugrilovať netradične aj ovocie, napríklad marhule, broskyne, ananás, banány a budete prekvapení, aké vynikajúce chute objavíte!
Po takomto dezerte vám ani len nezíde na um brúsiť si zúbky na krémový nadýchaný krémeš. Delikatesou je kukurica, ktorú môžete grilovať v klase, ale tradične ju stačí predvariť desať minút, ugrilovať a pred podávaním potrieť trochou olivového oleja a soľou.
Paprika by mala byť poľná, najlepšia je zrelá, teda červená. Stačí ju dať vcelku do grilu a počkať, kým šupka zhnedne, pred podávaním dobrotku ošúpte a jej chuť vás určite očarí. A ešte jedna dobrá správa na koniec : grilovať môžete všetky druhy zeleniny!
eDiéta vám vo svojich chutných programoch plných dobrôt prináša aj šťavnaté grilované doborty. Pochuťte si na nich bez práce, za skvelú cenu a s donáškou až k dverám vášho bytu!
obrazok - FreeDigitalPhotos.net
Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!