Potrebujete poradiť? Kontaktujte náš tím cez chat alebo na 0915 33 00 33. Podporujeme vás už viac ako 15 rokov.
Leto hýri farebnou zeleninou či ovocím od výmyslu sveta. Budete prekvapení, ako vynikajúco chutia najrôznejšie druhy, ak ich jednoducho ukuchtíte na elektrickom grile! Zistili sme, že grilovanie zeleniny a ovocia na elektrických kontaktných griloch Cutler má mnoho výhod, je jednoduché a vyčaruje lahodné chute.
Vďaka špeciálnej povrchovej úprave grilovacích dosiek minimalizujete používanie tukov. Konečne si teda doprajete grilované pochúťky a nemusíte mať výčitky svedomia, že sa hodovanie nelichotivo prejaví na vašich krivkách.
Aby ste na letnej grilovačke pripravili z ovocia a zeleniny nezabudnuteľné dobroty, kupujte len čerstvé a prvotriedne kúsky. Pred tým, ako ich vložíte do košíka, ovoňajte ich. Váš nos prezradí, či ide o čerstvú a kvalitnú surovinu. Ideálne je, keď pripravujete potraviny priamo z vašej či susedkinej záhradky. Zeleninu, ak to jej rozmery dovoľujú, grilujte vcelku, aby sa z nej zbytočne nestrácala lahodná šťava.
Osvedčená klasika:
Šampiňóny vyberajte krémovej farby, lepšie vyzerajú a sú chutnejšie ako biele. Pred prípravou ich neumývajte, len ich utrite navlhčenou utierkou a grilujte celé.
Cesnak nesmie chýbať na žiadnej grilovačke a pripravujte ho vždy vcelku, nešúpaný, chutí neodolateľne!
Cibuľu vyskúšajte červenú, je omnoho sladšia a zaujímavejšia pre mlsné jazýčky ako biele odrody.
Tipy pre labužníkov:
Tekvica hokaido pripravená na grile božsky chutí, obsahuje veľa výživných látok a je ideálnou diétnou potravinou a delikatesou vhodnou aj pre diabetikov. Pripravujte ju nakrájanú, aby vám krásne „sadla“ do grilu, ale šupku neodstráňte, dodá grilovanej tekvici ešte lepšiu chuť.
Tekvica telo obohatí o betakarotény, množstvo vitamínov ale aj minerálov ako je fosfor, draslík, vápnik, železo a horčík. Vyskúšajte si ugrilovať netradične aj ovocie, napríklad marhule, broskyne, ananás, banány a budete prekvapení, aké vynikajúce chute objavíte!
Po takomto dezerte vám ani len nezíde na um brúsiť si zúbky na krémový nadýchaný krémeš. Delikatesou je kukurica, ktorú môžete grilovať v klase, ale tradične ju stačí predvariť desať minút, ugrilovať a pred podávaním potrieť trochou olivového oleja a soľou.
Paprika by mala byť poľná, najlepšia je zrelá, teda červená. Stačí ju dať vcelku do grilu a počkať, kým šupka zhnedne, pred podávaním dobrotku ošúpte a jej chuť vás určite očarí. A ešte jedna dobrá správa na koniec : grilovať môžete všetky druhy zeleniny!
eDiéta vám vo svojich chutných programoch plných dobrôt prináša aj šťavnaté grilované doborty. Pochuťte si na nich bez práce, za skvelú cenu a s donáškou až k dverám vášho bytu!
obrazok - FreeDigitalPhotos.net
Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!