Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Čarovná vodná víla

Rady pre zdravie / 4. 12. 2018

Chceli by ste mať čarovný prútik, ktorý by vás zbavil jediným mávnutím kíl navyše alebo by ste boli vďaka nemu plní nápadov, žiarili krásou a privítali jar nabití energiou? Zoberte si na pomoc obyčajnú čistú vodu. Vždy som mala kilá navyše, takže som si prečítala už desiatky, nie, keď tak rozmýšľam, dokonca stovky diét s podrobnými návodmi a odporúčaniami. Tak, ako mnohé z vás, stala som sa odborníčkou na teoretické chudnutie...

Čarovná vodná víla

Nakoniec mi prišli, našťastie, na pomoc dve kamarátky: chutná eDiéta a obyčajná voda. A tak som mohla začať so serióznym chudnutím. Zaráža vás, že je to také jednoduché? Ako skúsené riešiteľky rôznych životných problémov mi iste dáte zapravdu, že najjednoduchšie veci fungujú najlepšie. A aké sú tie nezvratné fakty, ktoré podporujú myšlienku, že chudnutie podporíte obyčajnou vodou?

Voda zrýchli metabolizmus. Dehydrovaný organizmus funguje zle, prepína na krízový režim. Preto sa môžeme cítiť unavené, podráždené a začne nás bolieť hlava. Toto všetko určite chudnutiu neprospieva. Aspoň keď som podráždená ja, hneď rozmýšľam, čo sladké by som „zbodla“. A potom, keď dojem posledné sústo sa zas cítim nemožná, že som opäť nedokázala vydržať. To je začarovaný kruh. Ak teda budete piť dosť vody, bude v pohode vaša psychika aj metabolizmus a riziko priberania na hmotnosti sa bude závratne znižovať.

Voda podporí aj spaľovanie tukov. Pitím vody prispievame k odplavovaniu tukov, pretože podporujeme orgán, ktorý je pre túto činnosť veľmi dôležitý – pečeň. Jednou z jej činností je premieňať tuk na energiu, ktorú môže telo využiť. Pečeň zaťažená nedostatkom vody nemôže dobre zvládať svoju úlohu a nepremení toľko tuku, koľko by mohla. Musí sa totiž zaoberať hasením iných, pre organizmus životne dôležitejších problémov. Ak teda vypijete dosť vody, vaša pečeň sa sama postará o to, aby ste chudli.

Voda podporí detoxikáciu organizmu, ľahšie sa vám bude chudnúť. Vaše telo vďaka príjmu dostatočného množstva vody efektívne bojuje s toxínmi a prispieva tak k hladkému priebehu vášho chudnutia.

Pite vodu, zabránite jo-jo efektu. Vďaka tomu, že každú hodinku vypijete 2 dcl vody, vyhnete sa návalom vlčieho hladu a teda aj prejedaniu. Zabránite tak tomu, aby sa na vás kilá opäť nekontrolovateľne priliepali.

VYPÁTRALI SME PRE VÁS:

Prečo naše pramamy nemuseli piť toľko vody?

Žili jednoducho zdravšie. Pred pol storočím totiž nebolo zďaleka toľko áut, bol teda čistejší vzduch, strava bola kvalitnejšia, pretože si ju dopestovali naši predkovia sami bez chémie a genetických mutácií, viacej sa pohybovali a teda mali aj lepší metabolizmus. My, ktoré používame všetky výdobytky modernej techniky, chémie a kozmetiky sme omnoho viac zaťažené cudzími látkami ako ony a preto aj pre detoxikáciu a následné chudnutie potrebujeme viac vody.

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon