Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Zbavte sa nadváhy bez väčšej námahy

NOVINKY / 2. 1. 2024

EASYDIET novoročná výzva je tu! Mesiac zdravého stravovania, pohybu a oddychu. Idete do toho s nami? Začíname už od 8.1.2024. Stiahnite si 4 týždňovú EASY výzvu, vytvorte si personalizovaný plán a tešte sa z dosiahnutých cieľov.

Zbavte sa nadváhy bez väčšej námahy

Aj vy ste sa rozhodli, že tento rok bude tým, ktorý prinesie reálne zmeny vo vašom životnom štýle, zdravšie telo a lepší pocit pri pohľade do zrkadla? Gratulujeme! Rozhodnutie je vždy prvý krok na ceste k úspechu. S tým ostatným vám pomôžeme.

5 krokov k novému ja

Skôr než začnete čítať, ešte jedno dôležité upozornenie :-)

Aby ste prišli k cieľu, potrebujete vypnúť výhovorky v hlave a zaradiť aktivity vedúce k cieľu fixne do vášho denného plánu. Tak ako chodíte každý deň do práce či vozíte deti do školy a na krúžky, tak ako 3x v týždni idete na nákup či po práci na kávu s kamoškou.

Ako hovorí Petra (SEO EASYDIET), ak nie je čas na pohyb a oddych v dennom pláne, akoby ani nebol.

Reálne a konkrétne ciele

Je naozaj náročné splniť príliš všeobecné ciele. Omnoho jednoduchšie je naplniť také, ktoré sú reálne a presne pomenované. Odpovedzte si na otázku, čo chcete zmenou dosiahnuť? Byť na konci mesiaca o 3 až 4 kilá ľahší, pravidelne sa stravovať, niekoľkokrát do týždňa cvičiť alebo mať čas na oddych či vytvoriť si iný návyk súvisiaci so zdravým životným štýlom? Zapíšte si vaše ciele, aby ste sa k nim vždy mohli vrátiť. Ku každému napíšte aj dôvod, prečo ho chcete dosiahnuť a čo vám zmena prinesie.

Trpezlivosť a pravidelnosť

Zmena sa neudeje mávnutím čarovného prútika, zmena si vyžaduje odhodlanie, trpezlivosť a pravidelnosť. Nájdite si svoje tempo na zmenu návykov.

Začnite úpravou jedálnička, pridajte viac pohybu a čas na regeneráciu. A nezabudnite na to najdôležitejšie – baviť sa! Zvoľte si aktivity, ktoré vám robia radosť. Ak vás nebaví beh, vymeňte ho za tanec, prechádzku v lese, plávanie či jógu alebo skúste niečo úplne nové. S úsmevom ide všetko ľahšie.

Zdravé stravovanie

Žiadne raňajky, obed z kantíny a večer vlčí hlad? Extrémne ani jednostranne zamerané diéty či hladovanie vám nepomôžu, základom úspešnej premeny je pravidelná zdravá strava.

5x denne kaloricky vyvážené porcie, nutrične hodnotné jedlá plné chutí a farieb (a vitamínov a minerálov :) ) sú tou správnou voľbou, ktorá prináša dlhodobé benefity. Navyše budete mať pocit sýtosti počas celého dňa, takže odolať žmurkajúcej chladničke bude jednoduchšie ako kedykoľvek predtým.

Aby sme vám zmenu jedálnička uľahčili, pripravili sme pre vás plnohodnotné zdravé menu až na 28 dní. Len si to predstavte, celý mesiac bez starosti o to, čo budete jesť. Navyše vám ostane čas na plnenie ostatných krokov na ceste k úspešnej premene.

Novoročnú stravovaciu výzvy „Zbavte sa nadváhy bez väčšej námahy“ začnete 7 dňovým detoxom, ktorý naštartuje váš metabolizmus. Pokračovať budete 3 týždne LOW CARB krabičkovou diétou. Ak preferujete vegetariánsku stravu, zvoľte si variant DETOX + VEGETARIÁN.

Pohyb

Stravovanie a pohyb spolu úzko súvisia. Ak chcete žiť zdravšie, nájdite si čas na pravidelný pohyb (môže to byť aj čas, ktorý by ste bežne strávili nákupom potravín a varením ;-) ).

Začnite 3x do týždňa. Prvý týždeň počas detoxu odporúčame pridať dlhšie prechádzky. Druhý týždeň 3x pol hodinku tréningu podľa vášho výberu. Tretí týždeň 3x 45 minút, štvrtý 3x 60 minút. K tomu každý deň 8000 krokov. S pohybom začnite podľa vašich možností – neprepínajte sa ani nekritizujte, ak nevládzete. Každá minúta sa počíta, každé zlepšenie je krokom vpred. A to najdôležitejšie – vyberte si cvičenie, ktoré vás bude baviť!

Sledujte nás na sociálnych sieťach – prinášame vám tipy na zdravé jedlá aj cvičenie.

Oddych a čas pre seba

Každý deň si nájdite aspoň 15 minút na malý rituál – môže to byť ranná káva, kým všetci doma ešte spia, sledovania počasia so šálkou dobrého čaju alebo meditácia večer pred spaním. A občas vypnite úplne. Doprajte si dostatok spánku, horúci kúpeľ a čas na činnosti, ktoré máte radi.

Vykročte za zmenou životného štýlu

Pripravili sme pre vás na stiahnutie EASY tabuľku, do ktorej si môžete zapisovať vaše aktivity počas týždňa a vidieť tak svoj posun.

Počas 28 dní si nájdete každý deň čas pre seba, začnete sa pravidelne stravovať aj viac hýbať.

V prvom týždni vás čaká DETOX, preto k dennému počtu krokov pridajte len dlhšiu prechádzku 3x v týždni.

Počas druhého týždňa nahradíte prechádzky pol hodinovým tréningom - vyberte si pohyb, ktorý vás baví.

V treťom týždni tréningy predĺžime na 3x 45 minút.

A posledný týždeň necháme na vás - 3x hodinka alebo 4x tréning?

CHUDNUTIE MÔŽE BYŤ AJ JEDNODUCHÉ

5 jedál denne. Žiadne nakupovanie, varenie ani zdĺhavé umývanie! Stačí otvoriť, zjesť a počkať, kým sa dostaví výsledok.

facebook-icon