Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Posledná šanca schudnúť pred letom do plaviek

Rady pre zdravie / 9. 6. 2023

Leto sa nezadržateľne blíži. Stihneš sa ešte zbaviť nadbytočných kilogramov pred odchodom na dovolenku? Určite áno. Poznáme spôsob, ako schudnúť do plaviek už za 21 dní.

Posledná šanca schudnúť pred letom do plaviek

Môžem schudnúť do plaviek už za 3 týždne? Existuje expresná diéta na chudnutie? Budem pri tom hladovať? Zvládne telo rýchly úbytok hmotnosti? Koľko času mi zaberie vytvoriť jedálniček a pripraviť jedlo? Musím každý deň cvičiť?

Ak máš pochybnosti, či je možné schudnúť zdravo a za krátky čas, čítaj ďalej. Dozvieš sa, ako schudnúť do leta aj čomu by si sa mal/a radšej vyhnúť.

žena a muž v modrých plavkách radostne skáču na pieskovej pláži

Extrémne chudnutie do plaviek nie je správna cesta

Možno si videl/a reklamu na spaľovače tukov, ktoré ti sľubujú vysnený úbytok hmotnosti takmer okamžite. Alebo zaručenú diétu, pri ktorej síce takmer nič neješ, ale „veď je to len na pár dní“. Naozaj? A čo bude nasledovať?

Pri nutrične nevyváženom príjme potravy hrozí nedostatok niektorých dôležitých vitamínov a minerálov. Príliš rýchle chudnutie zase zvyšuje riziko jojo efektu. Asi ťa sklameme, ale týmito spôsobmi tvoju vysnenú postavu nezískaš. Ak sa aj sľúbený výsledok dostaví, po dovolenke budeš s veľkou pravdepodobnosťou opäť na začiatku cesty.

3 kroky ako rýchlo a efektívne schudnúť do plaviek

  • dopraj telu krátky detox
  • uprav jedálniček a zníž príjem kalórií
  • začni sa hýbať
plán ako schudnúť do plaviek od EASYDIET

Detox organizmu - prvý krok ako schudnúť

Pomôž telu, aby sa po zime zbavilo nežiaducich látok. Detoxikácia je prirodzene prebiehajúci proces v ľudskom tele, ktorý denne odstraňuje následky nevhodnej stravy. Ak ho podporíš, zmizne okrem toxínov z tvojho tela aj pocit nafúknutého bruška a prvých pár kilogramov. Krátky detox zároveň podporí efektivitu následného chudnutia.

celodenné menu DETOX od EASYDIET podporí začiatok chudnutia

Detox nie je hladovka – napríklad aj takto môže vyzerať tvoje celodenné menu. V našej ponuke nájdeš detoxikačné diéty, s ktorými môžeš naštartovať úspešné chudnutie do plaviek. Ak s detoxom ešte skúsenosť nemáš, odporúčame krabičkovú diétu DETOX ŠTART. Odľahčí tvoje trávenie a pomôže ti začať s chudnutím. Zvoliť si môžeš aj džúsový detox – dennú dávku vitamínov a minerálov v chutných čerstvo pripravených šťavách.

Kalorický deficit - druhý krok ako schudnúť do plaviek

Vieš, koľko kalórií počas dňa priemere prijmeš? A koľko by si mal/a prijať, aby si si udržal/a hmotnosť? Každé telo má svoj bazálny metabolizmus, ktorý nám poskytne informácie o tom, koľko energie spotrebuje na bežné fungovanie. Ak telu dodáš viac energie ako spotrebuje, ukladá si ju. Jednoducho povedané, priberáš. Ak mu dodáš zo stravy menej energie (o približne 20%), začneš chudnúť. Kaloricky a nutrične optimalizovaný jedálniček predstavuje zdravý základ chudnutia nielen do plaviek.

Mäsová roláda, šalát a dip – zdravý olovrant v krabičke od EASYDIET

My v EASYDIET vieme, že občas nastanú núdzové situácie, kedy skrátka každý potrebuje schudnúť o čosi rýchlejšie. Blížiaca sa dovolenka je jednou z nich. Práve preto sme zostavili unikátny dvojtýždňový jedálniček s extra zníženou kalorickou hodnotou, ktorý je zároveň perfektne nutrične vyvážený. Tvoje telo tak získa dostatok bielkovín, zdravých tukov aj uhľohydrátov. Jedálniček sme doplnili o selén, ktorý podporí imunitu a pozitívne pôsobí na vlasy, nechty aj pleť.

Začni sa hýbať - tretí krok ako podporiť chudnutie do plaviek

Kalorický deficit ti zaručí zníženie hmotnosti. Ak chceš nielen schudnúť, ale aj formovať postavu a spevniť brucho, zaraď do denného plánu cvičenie. Nepotrebuješ chodiť do posilnovne, s cvičením môžeš začať aj v pohodlí domova. Stačí pár minút každý deň. Po cvičení si nezabudni dopriať čas na regeneráciu – vedel/a si, že kvalita spánku tiež ovplyvňuje chudnutie?

žena v bledom športovom oblečení posilňuje brušné svaly cvičením v domácom prostredí

Životný štýl ovplyvňuje fyzické aj psychické zdravie

Máš sedavé zamestnanie? Chodíš všade autom? Nevieš odolať sladkému? Udržanie hmotnosti sa zdá niekedy ťažšie ako samotné chudnutie. Je to však naozaj tak? Nie. Stačí, ak si dáš pozor na denný príjem kalórií, budeš sa pravidelne hýbať a dopraješ telu kvalitný spánok.

krabičková diéta EASYDIET – zdravý strava na celý týždeň do práce aj domov

Dovolenková sezóna sa blíži. Využi poslednú šancu a schudni do plaviek. Objednaj si chutnú krabičkovú diétu zostavenú odborníkmi na výživu. Čerstvé a zdravé jedlo doručujeme na všetkých 7 dní v týždni.

Zdroj obrázkov v texte: Canva, EASYDIET

VYBERTE SI PROGRAM

Turbodiéta

Turbodiéta

Chceli by ste si vyformovať krivky pár dní pred dovolenkou? Alebo sa chystáte na ples a neviete sa zmestiť do šiat či obleku? Žiaden problém! Chápeme, že niekedy nastanú núdzové situácie, keď jednoducho nemôžete čakať, kým sa dlhodobá diéta prejaví. Presne pre tieto chvíle je určená dvojtýždňová TURBO DIÉTA.

od 20,50 € /deň
Detox Štart 3 dni

Detox Štart 3 dni

Občas je vhodné pomôcť tráveniu a zaradiť ľahšiu stravu. Tento trojdňový program odľahčí vaše trávenie a naštartuje proces chudnutia. Začnite cestu za svojim vytúženým cieľom s programom DETOX ŠTART.

od 19,90 € /deň
Detox Ideál 7 dní

Detox Ideál 7 dní

7 dňový detoxikačný program vás naštartuje po akomkoľvek zaťažkávacom období. Je ideálny po sviatočných prejedaniach aj sezóne letných grilovačiek či ako jarná a jesenná detoxikácia organizmu. DETOX IDEÁL vám pomôže behom 7 dní odľahčiť trávenie a naštartuje váš metabolizmus.

od 19,90 € /deň
facebook-icon