Morčacia roláda na florentínsky spôsob

Kategórie
 
 
 
 
 

Morčacia roláda na florentínsky spôsob

Morčacie mäso má nízky obsah tuku, je ľahko stráviteľné, nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach a je vhodné pre osoby s cievnymi a srdcovými problémami. Morčací tuk má priaznivé zloženie.

 

Čo potrebujeme:

 

4 porcie

 

900g morčacích pŕs vcelku

2 strúčiky cesnaku, pretlačené

1 zväzok byliniek: šalvia, tymián, rozmarín, pažítka (15g)

soľ a korenie

2PL oleja na opečenie rolády

30g prerastenej slaninky 

8 cherry paradajok na dozdobenie

 

Príloha:

250 zelená šošovica

250 červená šošovica

50g špenátových listov

2PL olivového oleja

2PL citrónovej šťavy

1ČL medu alebo cukru

petržlenová vňať

prípadne 50g varenej kukurice

 

Morčacie prsia rozrežeme na čo najväčšiu plochu, osolíme, okoreníme, potrieme cesakom, posypeme bylinkami, zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátom. Posolíme aj vrch rolády a zprudka ju kratučko opečieme zo všetkých strán na panvici. Potom Roládu preložíme na plech s 200ml vody, pokrájanou slaninou a zak nám zvýšili bylinky a strúčiky cesnaku, pridáme ich do pekáča. Prykryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odokryjeme a dopekáme asi 15 minút alebo do mäkka. 

 

Šošovicu uvaríme al dente, každú zvlášť. Petržlenovú vňať posekáme nahrubo. V pohári rozmiešame soľ, med, olej a cotrónovú šťavu a zalejeme ňou šalát. Listy špenátu sparíme a pridáme k šošovici. Hotové mäso krájame na plátky, položíme ho na šalát a dozdobíme paradajkami. Ak chceme, pridáme do šalátu aj kukuricu.

  

 
 
 
Programy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia