Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Hurá na marhule!

Rady pre zdravie / 4. 12. 2018

Doprajte si toto ovocie krásy, mladosti, psychickej pohody a štíhlej línie. Ak máte neodolateľnú chuť na sladké a šťavnaté dobroty, zamaškrťte si na marhuliach.

Hurá na marhule!

PREČO JE TO OVOCIE ŠTÍHLEJ LÍNIE?

Obsahuje málo kalórií, 100 g ukrýva asi 57 kcal. Marhule sú pre nás tou najlepšou sladkou a tukožrútskou odmenou...

Obsahujú aj rozpustnú vlákninu a tak spomaľujú trávenie, pomáhajú stabilizovať hladinu cukru a cholesterolu v krvi, zlepšujú peristaltiku čriev. Vynikajúco čistia organizmus od škodlivých látok, dokonale zasýtia a odvodňujú telo. Vysoký obsah draslíka pomáha udržiavať tonus svalov, spolupôsobí pri tvorbe tkanív, preto sú vhodné pre tých, ktorí k diéte pridali aj športové aktivity.

PREČO JE TO OVOCIE KRÁSY?

Obsahuje vysoký podiel betakaroténu, rastlinnú formu provitamínu A, ktorý ľudovo nazývame „vitamínom pokožky“. Je to silný antioxidant, ktorý zvnútra chráni našu pleť pred slnečnými lúčami a vďaka farbivu jej dodáva nádherný, bronzový nádych.

Postará sa aj o lesklé a hebké vlasy, zdravé nechty a ostrý zrak. Toto ovocie je vynikajúcou prírodnou kozmetičkou! Ak si ho doprajeme pravidelne, pomôže nám spomaliť tvorbu vrások, vypnúť pleť a dodať jej sviežosť a zdravie. Tri šťavnaté plody obsahujú až polovicu karoténu, ktorú potrebuje dospelý človek počas dňa.

PREČO JE TO OVOCIE VEČNEJ MLADOSTI?

Práve hojná konzumácia marhúľ je vraj príčinou dlhovekosti obyvateľov pohoria Karakoram na hranici Číny a Indie, kde sa ľudia dožívajú o vyše desať rokov viac ako Európania. Je to prírodná vitamínová bomba! Šťavnaté ovocie obsahuje aj vysoký podiel silného antioxidantu - vitamínu C.

Tento vitamín podporuje imunitu organizmu v boji proti vírusom, baktériám i plesniam. Marhule obohatia organizmus aj množstvo minerálnych látok ako sú vápnik, horčík, fosfor, meď, síra mangán či kremík, ktoré tiež prispievajú k našej kráse, zdraviu a vitalite!

PREČO JE TO OVOCIE PSYCHICKEJ POHODY?

Sú nenahraditeľným zdrojom železa, už tri pekne zrelé plody vám dodajú až štvrtinu potrebného množstva tejto dôležitej látky. Len niekoľko marhúľ zlepší náladu, odstraňuje únavu a poruchy sústredenia. Odborníci na prírodnú medicínu odporúčajú počas náročných, stresujúcich období konzumovať zvýšené množstvo marhúľ.

Účinné látky, najmä stopové prvky, dokážu harmonizovať nervovú sústavu. Doprajte si ich preto, ak trpíte malátnosťou, depresívnymi náladami, nervozitou a zníženou chuťou do jedla.

Náš tip: Cítite sa bez energie? Rýchlo vám ju doplní zopár kúskov sušených plodov marhúľ.

A keď už sme pri ovocí, máme pre vás veľmi zaujímavý 3 dňový detox. Vyskúšajte.

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon