Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Pohánkový nákyp

Recepty / 12. 9. 2019

Pohánka – semienka, ktoré sú nabité bielkovinami, vlákninou a sú výborné na chudnutie. Pohánka mala svoje miesto v kuchyni už u našich predkov a v dnešnej dobe, kedy sa viac a viac ľudí začína zaujímať o zdravý životný štýl, sa opäť stáva obľúbenou potravinou.

Pohánkový nákyp

Čo budeme potrebovať

  • 200g lúpanej pohánky
  • 3PL oleja
  • 60g masla
  • 1 strúčik cesnaku nasekaný
  • 1 cibuľa pokrájaná na drobno
  • 15 cm póru posekaného na drobno
  • 20g oregana pokrájaného
  • 2 vajcia
  • 2PL paradajkového pretlaku
  • 1ČL kurkumy
  • 1ČL ostrej paprikovej zmesy
  • 2PL posekanej petržlenovej vňate
  • 60g údeného syra
  • Soľ
  • 2PL sójovej omáčky

Postup

Pohánku varíme v osolenej horúcej vode 1 minútu, prikryjeme, zabalíme do deky a necháme nabobtnať 20 minút.Potom prebytočnú vodu zlejeme. Na panvici na oleji speníme cibuľu, pór, a cesnak. Potom pridáme sójovú omáčku, oregáno, maslo, paradajkový pretlak, kurkumu, paprikovú zmes. 

Vajcia pridáme po premiešaní pohánky s vychladnutou zmesou, primiešame aj polovicu nastrúhaného syra, presypeme všetko do zapekacej misky vytretej maslom a vrch posypeme zvyškom syra. Pečieme v rúre na 190 st. C asi 30 minút. Podávame s kyslou kapustou alebo čerstvým šalátom.

paradajky, syr, jarná cibuľka, pór, pohánka, petržlenová vňať

paradajky, syr, jarná cibuľka, pór, pohánka, petržlenová vňať

zmes pohánky a zeleniny s nastrúhaným syrom

facebook-icon