Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Pečená tekvica so šošovicou a domácou Korma pastou

Recepty / 3. 12. 2018

Tekvica je úžasne všestranná a zdravá zelenina. Môžeme ju pripraviť na sladko aj na slano, ako studený aj teplý pokrm. Navyše, z tekvice možno zužitkovať úplne všetko, teda listy, dužinu, jadierka i kôru. Ak vám teda tieto poklady rastú v záhrade, žiadnu časť z nich nevyhadzujte!

Pečená tekvica so šošovicou a domácou Korma pastou

Ingrediencie

Na 4 porcie

  • 1 červenú cibuľu, nakrájanú na mesiačiky
  • 800 g tekvice hokkaido nakrájanej na malé kúsky
  • 100 g Korma curry pasty (alebo si ju vyrobíme)
  • 125 ml horúcej vody
  • 125 ml sladkej smotany
  • 400 g červenej šošovice, umytej a uvarenej domäkka
  • 20 g mandľových lupienkov
  • 1/2 pohára mätových lístkov
  • 1/2 pohára koriandrových listov

NA DOMÁCU KORMA PASTU:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • 2 lyžičky kumínových semienok
  • 1 lyžicu semienok koriandra
  • 2 lyžice mletých madlí
  • 1 lyžicu zmesi korenia garam masala
  • 1/2 lyžice morskej soli
  • 1 lyžica paradajkového pyré
  • 2 čerstvé zrelé čili
  • 3 lyžice kokosovej múčky
  • 1 vetvičku čerstvého koriandra
  • 1 čajovú lyžičku kurkumy
  • 2 lyžice repkového oleja

Postup:

Najskôr si pripravíme domácu Korma pastu. Očistíme cesnak a zázvor. Na stredne rozohriatu panvicu dáme nasucho opiecť všetky semienka. Zľahka pár minút dozlatista a dovoňava opekáme, potom panvicu zložíme z ohňa. Opečené semianka a bylinky dáme do mažiara alebo do mixéra a rozmixujeme na prášok, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, olej, paradajkové pyré, nadrobno nakrájané chilli a nakoniec aj všety zvyšné suroviny - kokosvú múku, kurkumu, garam masala a ak je zmes príliš hustá/suchá aj trošku repkového oleja. Všetko spoločne vložíme do mixéra a rozmixujeme na hustú pasta.

Rúru predhrejeme na 240 °C. Do hlbokého plechu dáme cibuľu, tekvicu a zľahka polejeme korma pastou. Podlejeme vodou a prekryjeme alobalom, pečieme 10 minút.

Alobal odkryjeme, pridáme smotanu a šošovicu a pečieme ešte najmenej 10 minút. Posypeme nasekanými lástkami koriandra, mäty, mandľovými lupienkami nasucho opraženými na panvici a servírujeme.

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon