Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Lahodný baklažánový krém

Recepty / 3. 12. 2018

Je bohatý zdroj na vlákninu, meď, vápnik, mangán, draslík a vitamíny B či C. Baklažán prospieva srdcu, funguje ako prevencia rakoviny a je tiež neoceniteľným pomocníkom pri chudnutí. My sme z neho dnes pripravili lahodný krém, ktorý sa výborne hodí ako nátierka k čerstvému celozrnnému chlebíku či toastu.

Lahodný baklažánový krém

Čo budeme potrebovať

  • 2-3 ks baklažánov
  • paradajky 4ks
  • 2 strúčiky cesnaku
  • syr žervé 50g
  • bazalka

Postup:

Rozpolíme si baklažány, posolíme a necháme ich "vypotiť" čo najviac vody. Následne ich dáme ich do rúry piecť asi na 15 min aby krásne zmäkli. 

Medzitým si sparíme paradajky a ošúpeme ich. Vydlabeme dužinu z baklažánov a pridáme pokrájané lúpané paradajky, pretlačený cesnak, papriku a syr. Všetko dáme spolu do mixéra a rozmixujeme na jemný krém.

Nakoniec vmiešame posekanú čerstvú bazalku, prípadne petržlenovú vňať. Podávame s celozrnným toastom.

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon