Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Recepty / 3. 12. 2018

Ružičkový kel má málo kalorií a nízky glykemický index. Osviežuje, hydratuje telo a dobre zasýti. Na chudnutie a zhadzovanie gramov tuku, je ideálnou voľbou.

Cestovinový šalát s ružičkovým kelom

Príprava: 10 minút

Varenie: 20 minút

Náročnosť prípravy: nízka

Potrebujeme

Na 4 porcie

  • 300 g cestovín tagliatelle alebo penne
  • 150 g prošuta
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvičku tymiánu
  • 350 g ružičkového kelu
  • 30 g masla
  • 30 g parmezánu

Postup

Do veľkého hrnca nalejeme osolenú vodu, necháme zovrieť a cestoviny uvaríme podľa návode na obale do polomäkka. Cestoviny precedíme do druhého hrnca, lebo vodu použijeme neskôr. Medzitým rozohrejeme panvicu, prošuto opražíme dochrumkava, asi 3 – 4 minúty. Pridáme cesnak a lístky tymiánu. Restujeme ešte minútu. Pridáme rozmrazený a nakrájaný ružičkový kel a miešame ešte päť minút. Zmiernime teplotu, podlejeme trochou vody z cestovín, pridáme maslo a nastrúhaný parmezán. Do omáčky nakoniec primiešame cestoviny. Servírujeme s hoblinkami parmezánu.

Dobrú chuť!

BMI KALKULAČKA

Neviete, akú veľkosť porcie si vybrať?
Stačí pár klikov a ste v obraze!

Vypočítať veľkosť porcie

ROVNO K OBJEDNÁVKE

Už ste si vybrali svojho favorita?
Nestrácajte čas a KLIKNITE!

Rýchla objednávka
facebook-icon