Seitan Tabbouleh

Kategórie
 
 
 
 
 

Seitan Tabbouleh

Recept pre každého milovníka dobrej kuchyne. Navyše zdravý, jednoduchý, a ideálny na aktuálne jesenné obdobie.

 

Čo budeme potrebovať:

 

Seitan na paprike

2 porcie 

 

300g seitanu špeciál

3PL shoyu sójovej omáčky

1-2 červené papriky nakrájané na kolieska

1 cibuľa, nakrájaná nadrobno

1 strúčik cesnaku. nakrájaný

1PL posekaného oregána

½ ČL tymiánu

1PL petržlenovej vňate

1 štipka mletého čierneho korenia

300g tekvice hokkaido na plátky, prípadme cukina

1ČL mletej sladkej papriky

1ČL paradajkového pretlaku

3PL oleja

 

Na rozpálený olej vhodíme, cibuľu a opekáme do sklovita, pridáme cesnak a seitan a a opekáme asi 10  inút za občasného miešania. Potom pridáme sójovú omáčku, oregáno, tymián, mletú aj krájanú papriku a mleté čierne korenie, podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme asi 20 minút na miernom ohni. Päť  minút pred dovarením pridáme pokrájané hokkaido. Podľa chuti môžeme pridať aj čili papričku. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s thajskou jasmínovou ryžou.

 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia