Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Karfiolové rizoto s hovädzím mäsom

Recepty / 17. 2. 2021

Karfiol dokáže naozaj výborne nahradiť ryžu. Prečo? Pretože okrem skvelej chuti prináša aj množstvo vitamínov a zároveň obsahuje menej sacharidov a teda aj kalórií. Skvelá voľba pre každého, kto hľadá ľahkú a výživnú zdravú večeru!

Karfiolové rizoto s hovädzím mäsom

Čo budeme potrebovať

  • 300 g hovädzia sviečková
  • 6 PL sójová omáčka
  • 2 PL sezamový olej
  • 1 PL olivový olej
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL nastrúhaný cesnak
  • 1 ks mrkva
  • 1/2 karfiolu
  • 2 ks vajcia
  • 100 g hrášku
  • 2 ks mladé cibuľky, zelená časť
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso očistíme a nakrájame na kocky o veľkosti asi 1x1 cm. V miske zmiešame 1PL  sójovej omáčky a sezamový olej. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Dobre premiešame a po pár minútach pridáme mrkvu nakrájanú na kúsky. Karfiol očistme a dáme do mixéra, rozmixujeme na malé kúsky, o veľkosti ryže. Pridáme na panvicu s mrkvou a orestujeme. Zeleninovú zmes predožíme na tanier a na panvici na silnom plameni orestujeme sviečkovú. Necháme rýchlo zatiahnuť, znížime plameň a 2 min ešte restujeme. Mäso preložíme k zelenine. Vajíčka si v miske a vyšľaháme, a na panvici pripravíme prepečenú pražrnicu. Následne k nej pridáme zeleninu, sviečkovú, hrášok, zvyšok oleja a sójovej omáčky, dobre premiešame a ečte krátko orestujeme. Podávame s ryžou a posypané vňaťkou cibuľky.

facebook-icon