Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Morčacia roláda na florentínsky spôsob

Recepty / 10. 9. 2019

Morčacie mäso má nízky obsah tuku, je ľahko stráviteľné, nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach a je vhodné pre osoby s cievnymi a srdcovými problémami. Morčací tuk má priaznivé zloženie.

Morčacia roláda na florentínsky spôsob

Čo potrebujeme:

Na 4 porcie

  • 900g morčacích pŕs vcelku
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 zväzok byliniek: šalvia, tymián, rozmarín, pažítka (15g)
  • soľ a korenie
  • 2PL oleja na opečenie rolády
  • 30g prerastenej slaninky 
  • 8 cherry paradajok na dozdobenie

Príloha:

  • 250 zelená šošovica
  • 250 červená šošovica
  • 50g špenátových listov
  • 2PL olivového oleja
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 1ČL medu alebo cukru
  • petržlenová vňať
  • prípadne 50g varenej kukurice

Postup

Morčacie prsia rozrežeme na čo najväčšiu plochu, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, posypeme bylinkami, zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátom. Posolíme aj vrch rolády a prudko ju opečieme, krátko zo všetkých strán na panvici. Potom roládu preložíme na plech s 200ml vody, pokrájanou slaninou a ak nám zvýšili bylinky a strúčiky cesnaku, pridáme ich do pekáča. Prekryjeme alobalom a pečieme 40 minút, potom odokryjeme a dopekáme asi 15 minút alebo do mäkka. 

Šošovicu uvaríme al dente, každú zvlášť. Petržlenovú vňať posekáme nahrubo. V pohári rozmiešame soľ, med, olej a citrónovú šťavu a zalejeme ňou šalát. Listy špenátu sparíme a pridáme k šošovici. Hotové mäso krájame na plátky, položíme ho na šalát a dozdobíme paradajkami. Ak chceme, pridáme do šalátu aj kukuricu.

morčacie mäso s bylinkami na doske

morčacie mäso, paradajky, slanina, šošovica, červená šošovica, čerstvý špenát, bylinky

morčacia roláda na plechu, cherry paradajky, čerstvý špenát, červená šošovica, šošovica

facebook-icon