Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Mäsové lasagne s cukinou (bez múky)

Recepty / 4. 6. 2021

Cukinu (alebo cuketu) máme nesmierne radi. Je bohatá na antioxidanty či fytonutrienty a dá sa výborne využiť napríklad u zdravých lasagní, kde nahradzuje často nie príliš zdravú cestovinu. Z veľkej časti ju navyše tvorí voda, takže má málo kalórií a je teda skvelá aj do diéty.

Mäsové lasagne s cukinou (bez múky)

Čo budeme potrebovať

  • 400g bravčového karé
  • 250g syr gouda
  • 300g rikoty alebo tvarohu
  • 120g paradajkového pretlaku
  • 300g drvených paradajok
  • 500g cukín
  • 200g paradajok
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1PL štipľavej paprikovej zmesy
  • 2PL zmesy oregána a tymiánu
  • soľ a korenie
  • 2 ks bobkový list
  • 100ml olivového oleja

Postup

Cukiny si pokrájame po dĺžke na plátky o hrúbke asi 3mm. Mäso si pokrájame a najemno pomelieme. Paradajky zbavíme tvrdej strednej časti a pokrájame ich na kolieska. Ricottu zmiešame s pretlačeným strúčikom cesnaku a polovicou syra, osolíme okoreníme.

Cibuľu a cesnak pokrájame najemno a zľahka opečieme na oleji do sklovita. Pridáme mäso, bobkové listy a korenia. Keď sa mäso zatiahne, pridáme pretlak a drvené paradajky, štipľavú paprikovú zmes, soľ a korenie a podusíme do mäkka, aby sa časť vody odparila. Vyberieme bobkové listy.

Na dno pekáča dáme trošku oleja, položíme na dno pláty cukín, potrieme olejom a posypeme zmesou oregana a ukladáme naň mäsovú zmes, ktorú rovnomerne rozotrieme. Na ňu dáme ricottovo-syrovú zmes, potom paradajky, opäť cukiny a celý proces zase opakujeme. Na záver položíme cukiny, ktoré posypeme poslednou štvrtinou syra. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180°C asi 45-50 minút alebo do zlatista. Necháme vychladnúť aspoň 60 minút.

cukina, cibuľa, paradajky, gouda, bravčové mäsosuroviny na prípravu mäsových lasagní z cuketymäsová omáčka na lasagne, nakrájané paradajky, plátky cukinyCukinové lasagne podľa EASYDIET receptu servírované na tanieri so šalátom
facebook-icon