Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Šalát s lososom, šošovicou, pohánkou a feniklom

Recepty / 16. 7. 2021

Šaláty si mnohí z nás predstavujú ako zdravé, zároveň však aj veľmi ľahké a nie príliš sýte prílohy. My sme to však zobrali z úplne opačného konca. Losos, šošovica, pohánka a rôznorodá zelenina - to už nie je žiadna príloha, ale plnohodnotný hlavný chod, ideálny ako zdravý obed či večera počas horúcich letných dní.

Šalát s lososom, šošovicou, pohánkou a feniklom

Čo budeme potrebovať:

  • 300 g lososa v celku
  • 1 ks feniklu
  • 1 zväzok listov mangoldu cca 50g
  • 1 zväzok koriandrovej vňate 10g
  • 1 citrón
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 čili papričky
  • 150 g šošovice
  • 150 g pohánky
  • 1/2 PL medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½  cibule
  • soľ a korenie

Postup:

Lososa zbavíme kože a nakrájame ho na malé kúsky. Posolíme a okoreníme. Mangoldové listy prezrieme, nahnité kusy vyhodíme, umyjeme, stočíme a pokrájame na rezance hrubé asi 2 cm. Zálievku si pripravíme z citróna, z ktorého si vytlačíme šťavu a zmiešame ju s 1 PL oleja, osolíme a ochutíme medom. Fenikel nakrájame priečne na kúsky o šírke asi 3 mm. Koriandrovú vňať ručne natrháme na menšie kúsky. V panvici na 2 PL oleja zprudka opečieme lososa (asi 3 minúty), vyberieme ho a zvyšok oleja a šťavu z ryby necháme na panvici. Pokrájame si cibuľu a cesnak a dáme ich na panvicu po lososovi. Keď sa zafarbia do zlata pridáme fenikel, čili a mangold a opekáme asi 3 minúty, kým mangold nezvädne. Dochutíme korením a soľou. Presypeme do misy a zmiešame s pohánkou a šošovicou. Zalejeme zálievkou a preložíme na tanier. Na vrch poukladáme kúsky lososa. Dozdobíme koriandrovou vňaťou.

losos, šošovica, pohánka, fenikel, koreniny, bylinky, šalátsuroviny v miskách na prípravu zdravého šalátu zo šošovice, pohánky, mangoldu s lososomšalát s lososom, šošovicou, pohánkou a feniklom servírovaný na bielom tanieri podľa EASYDIET receptu
facebook-icon