Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Pečené kuracie stehná s baklažánovou masalou a bulgurom

Recepty / 14. 9. 2022

V dnešnom zdravom recepte ti ukážeme, ako si pripraviť lahodné kuracie stehná s masalou (dusený baklažán) a výživným bulgurom. Aj tento recept nájdeš v našich redukčných programoch.

Pečené kuracie stehná s baklažánovou masalou a bulgurom

Čo budeme potrebovať?

  • kuracie stehná, vykostené
  • passata
  • stredne veľký baklažán
  • bulgur
  • garam masala
  • koriander
  • biele víno
  • vývar
  • petržlenová vňať
  • mrkva
  • čerstvý zázvor
  • cesnak
  • cibuľa
  • kurkuma
  • rozmarín
  • soľ, korenie

Postup:

Kuracie stehná očistíme od šliach a kostí, okoreníme a osolíme podľa preferencií (nie je nutné výrazne ochucovať) a pečieme pri teplote 180° asi 40-60 min.

Medzičasom si uvaríme bulgur (podľa návodu na obale). Na cibuľkovom základe podusíme mrkvu nakrájanú na jemné kúsky a pridáme kurkumu a soľ. Primiešame do bulguru a pridáme štedrú porciu petržlenovej vňate.

Baklažán nakrájaný na kocky podusíme cca 20 minút. Na druhej panvici si zatiaľ orestujeme nasekaný zázvor, cesnak, cibuľu a koreniny koreniny. Pridáme baklažán, podlejeme bielym vínom a vývarom a necháme znovu podusiť. Na záver pridáme passatu a veľkú hrst nasekaného koriandra. 

Tento recept pripravujeme ako súčasť našich redukčných programov.

facebook-icon