Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Kapor na srbský spôsob

Recepty / 14. 12. 2022

Fresh, chutný a dokonca aj o čosi zdravší recept ako klasické vyprážané podkovičky.

Kapor na srbský spôsob

Ingrediencie

  • 4 filety z kapra, každý á 300 g 
  • šťava z 1 citróna 
  • 100 g masla 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • soľ 
  • sladká paprika 
  • trochu múky 
  • olej na potretie

Postup

Filety z kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme asi pol hodiny v chladničke. Medzitým na cesnakové maslo vymiešame mäkké maslo s čerstvo prelisovaným cesnakom a dobre osolíme, prikryjeme a dáme do chladničky. Rybie filé nakrojíme po 5 mm od seba do hĺbky asi 7mm, bohato osolíme a zo všetkých strán potrieme paprikou. Nechajte ešte pol hodiny v chladničke.

Rybie filé poprášime trochou múky a potrieme olejom a pečieme v rúre na 175 °C asi 10-15 minút. Preložíme na tanier,  pridáme na filet cesnakové  masloa podávame so zemiakovým šalátom, varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťkoui a zeleným šalátom.

facebook-icon