Váš osobný kuchár už viac ako 14 rokov

Košík je prázdny

Cheesecake so sezónnym ovocím

Recepty / 29. 6. 2021

Cheesecake (tvarohový koláč) môže byť pri troche snahy naozaj skvelým dezertom. Vďaka tvarohu obsahuje množstvo bielkovín, takže spoľahlivo zasýti a ak aspoň časť cukru nahradíme čerstvým (sezónnym) ovocím, dostaneme naozaj skvelý zdravý zákusok.

Cheesecake so sezónnym ovocím

Čo budeme potrebovať

  • 1 lístkové cesto
  • 400 g kyslej smotany
  • 250 g tučného tvarohu
  • 60 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 bio citrón vrátane kôry
  • 100 g ríbezlí
  • 50 g egrešov
  • 50 g čučoriedok
  • 1 stonka rebarbory

Postup

Smotanu a tvaroh dobre premiešame s cukrom, vajciami a nastrúhanou citronnovou kôrou. Egreše očistíme a prekrojíme, odstránime stonky z ríbezlí a rebarboru pokrájame na cca 0,5 cm kúsky. Formu vyložíme cestom, prilejeme smotanovú zmes a zasypeme ju ovocím. Časť sa potopí a časť zostane navrchu. Vložíme do rúry predhriatej na 220°C a pečieme asi 40-45 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Potom pokrájame a podávame.

lístkové cesto, lesné ovocie, tvaroh, vajíčkatvaroh s vajíčkom, lesné ovocie v miske, lítskové cesto v tortovej forme - recept na cheesecakecheesecake s lesným ovocím pred pečenímcheesecake s lesným ovocím podľa EASYDIET receptu servírovaný na bielom tanieri
facebook-icon